Evenimentul Zilei > Social > Un deținut s-a spânzurat în penitenciar. Trista poveste pare desprinsă dintr-un scenariu de film
Un deținut s-a spânzurat în penitenciar. Trista poveste pare desprinsă dintr-un scenariu de film

Un deținut s-a spânzurat în penitenciar. Trista poveste pare desprinsă dintr-un scenariu de film

Cosmin Dumitru Cristea Rostogolea, președintele Asociației „Tinerii Gorjului” s-a spânzurat, miercuri, în Penitenciarul Târgu Jiu. El a semnalat in repetate rânduri problemele cu care se confrunta în regimul de detenție. Tragica poveste pare a fi desprinsă dintr-un film.

Rostogolea (41 de ani) s-a spânzurat după ce a fost adus de la comisia pentru eliberare condiționată întrucât cererea sa de punere în libertate a fost respinsă. El venise luni de la Spitalul Penitenciar Mioveni unde fusese internat pentru că intrase în refuz de hrană. deținutul a susținut în repetate rânduri ca este victima unui abuz, negând faptele pentru care a fost condamnat.

El avea de executat 5 ani de pușcărie pentru viol și ultraj. Rostogolea a fost arestat în septembrie 2015 după ce o femeie de 35 de ani l-a acuzat că a violat-o și lovit-o, în timp ce se afla la locuinţa acestuia. În urma sesizării victimei, poliţiştii au mers la domiciliul lui Rostogolea. Acesta nu a vrut însă să le deschidă, aşa că oamenii au luat de la instanţă autorizaţie pentru a intra în casa lui.  Pentru a simula un incendiu, bărbatul a dat foc unor haine, polițiștii fiind obligați să cheme pompierii. În acest răstimp, bărbatul a sărit într-un tren care trecea prin spatele curții sale. După câţiva kilometri, Rostogolea a decis să sară din vagonul aflat în mers. S-a ales cu mai multe fracturi şi a ajuns la spital. 

 

După încarcerare el a semnalat în mai multe rânduri problemele grave cu care se confruntă în detenție. Atât la Peniteciarele Târgu Jiu, Craiova cât și la Jilava. 

Spre exemplu la Penitenciarul Craiova i s-a refuzat în repetate rânduri masa de prânz și dreptul legal la pachet. Mai mult, plimbat de la un penitenciar la altul, în duba Poliției el a fost bătut cu sălbăticie, până la leșin, de gardienii care îl însoțeau. Medicii au constatat că în urma bătăii administrate acesta avea un plămân perforat și oasele sternului deplasate. Asta în afară de vânătăi escoriații si alte leziuni mai mici. Aceași medici au precizat și că Rostogolea suferă de tulburare psihică de persecuție și că în această stare ar fi agresat un gardian din escorta penitenciarului. Deținutul a mai subliniat și că era agresat de colegii săi de detenție afirmând că se teme pentru viața sa. Bărbatul a intrat în mai multe rânduri în greva foamei.

 

Părinții lui Cosmin Rostogolea au semnalat și ei, de mai multe ori, problemele cu care se confuntă fiul lor în regimul penitenciar. Deținutul decedat avea un fiu în vârstă de 12 ani și fusese căsătorit cu medicul Cristina Rostogolea. 

.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: