“Eu sunt de acord cu tot ceea ce fac ei (protestatarii n.red.). Fac lucruri normale. Suntem la 27 de ani de la Revoluţie, iar democraţia trebuie să îşi spună cuvântul. Cred că putem manifesta, fără să ajungem la incidente. (…) Nu trebuie să trăim cu frica în sân în a ne exprima şi în a ne spune punctul de vedere”, a afirmat Rotaru.

Parlamentarul PSD Botoşani consideră că proiectele de ordonanţe privind modificarea codurilor penale trebuiau lăsate o perioadă mai lungă de timp în dezbatere publică.

“Trebuia lăsată o perioadă mai lungă de discuţii vis-a-vis de aceste ordonanţe de urgenţe şi cred că lucrurile s-ar fi rezolvat mult mai bine. Nu am mai avut timp să mai discutăm propunerile noastre şi măsurile cuprinse în programul de guvernare, pentru că s-au luat măsuri foarte bune. Păcat că s-a luat această decizie. Din punctul meu de vedere, nu este cea mai bună, dar sper să revină înţelepciunea şi să se găsească soluţia cea mai bună', a adăugat Rotaru.

Deputatul precizează că actele normative adoptate marţi de Executiv conţin şi “lucruri foarte bune”.

“Trebuie citite foarte bine acele două ordonanţe, că sunt şi lucruri foarte bune acolo. Poate sunt câteva lucruri care poate ar trebui eliminate, dar în mare parte sunt şi lucruri foarte bune. Cred că problema care a deranjat pe cea multă lume este acea sumă care devine penal sau nu devine penal, cea de 200.000 de lei. Acolo trebuia găsită o soluţie pentru a nu se interpreta dacă este abuz în serviciu sau nu este abuz în serviciu”, a conchis deputatul PSD Botoşani.