„În faţa răutăţilor, am răspuns cu o mână întinsă, în faţa nedreptăţilor, cu răbdare, dar în faţa abuzurilor repetate şi fără precedent, care se practică de un an şi jumătate în PNL Vaslui, unele dintre acestea fiind girate chiar de liderii de la centru, nu mai pot rămâne indiferent. Am ales să renunţ la calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal pentru că, dincolo de apartenenţa la o formaţiune sau alta, cred că mai importante sunt rezultatele pe care le poate aduce Vasluiului un reprezentant responsabil al judeţului în Parlament. Am avut prilejul să constat în toată această perioadă, cu mirarea şi dezamăgirea unui membru cu o vechime de peste 20 de ani, că actuala formulă de la conducerea PNL Vaslui nu face altceva decât să arunce în derizoriu responsabilitatea faţă de problemele locuitorilor din cea mai săracă zonă a ţării", a afirmat Daniel Olteanu, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

 

Parlamentarul susţine că în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2016 a fost pornit un război împotriva sa, care între timp a devenit făţiş, „cu intoxicări ale spaţiului public şi campanii murdare de denigrare".

„Drumul pe care merge acum PNL Vaslui este unul al falimentului, un drum pe care eu nu mai regăsesc principiile la care am aderat şi în care cred. Din respect pentru vasluienii pe care îi reprezint în Parlament, am ales să nu mă asociez cu dezastrul politic la care duc aroganţa şi agresivitatea unor 'liberali' care au confiscat partidul şi vor să-l stăpânească asemenea unui bun personal. Vasluiul şi Moldova au nevoie de parlamentari care să lupte pentru proiectele zonei, nu de unii care să-şi consume timpul şi sănătatea în războaie de partid. Toate demersurile pe care le voi face în continuare, în calitate de parlamentar, vor avea ca unică motivaţie, ca şi până acum, interesele locuitorilor din cea mai săracă regiune a Uniunii Europene", a declarat Daniel Olteanu.

În motivarea demisiei din PNL, deputatul susţine că, unii membri ai partidului despre care consideră că au puţine lucruri în comun cu istoria PNL Vaslui, ajunşi la vârful organizaţiei prin alegeri nestatutare, „scriu astăzi povestea unui faliment anunţat prin decizii politice îndoielnice".