Evenimentul Zilei > Actualitate > Un cunoscut profesor doctor sare în sprijinul medicului Adela Golea, condamnat fără probe de Judecătoria Cluj. ”Este un medic profesionist și dedicat”
Un cunoscut profesor doctor sare în sprijinul medicului Adela Golea, condamnat fără probe de Judecătoria Cluj. ”Este un medic profesionist și dedicat”

Un cunoscut profesor doctor sare în sprijinul medicului Adela Golea, condamnat fără probe de Judecătoria Cluj. ”Este un medic profesionist și dedicat”

Profesorul doctor Florin Stamatian (foto jos), fostul șef al Clinicii de Ginecologie 1 din Cluj Napoca, și deputat în Parlamentul României, a declarat azi că medicul șef UPU SMURD Cluj, Adela Golea (foto principal) a procedat corect în momentul în care a ales să trateze pacienții gravi în detrimentul șoferilor aduși de Poliție, pentru recoltarea probelor biologice.

Potrivit profesorului Stamatian, secțiile UPU au o destinație clară în legislație și ele trebuie să deservească numai pacienții care se prezintă în urgență, cu diferite afecțiuni medicale. ”Pentru a asigura un serviciu medical de înaltă calitate pacienților ajunși în secție, care de cele mai multe ori sunt în stare gravă sau chiar critică, pe fondul supra-aglomerării secțiilor UPU, dar și a presiunii profesionale resimțită de personalul medical implicat în medicina de urgență, se impune desfășurarea activității în baza unor protocoale clare și precis aplicate. Aceste protocoale se elaborează de către șeful secției, se înregistrează la Spitalul JUdețean și sunt puse în aplicare de către personalul ce își desfășoară activitatea în secție”, a spus profesorul Florin Stamatian.

Cu o activitate în medicina de peste 50 de ani, un medic cunoscut în toate colțurile României dar și în lume, profesorul Stamatian susține că recoltarea de probe biologice de la șoferii suspectați că au condus sub influența băuturilor alcoolice, nu este o urgență medicală și nu ar trebui duși la UPU. ”Secțiile UPU ar trebui să se ocupe de pacienții cu reale afecțiuni medicale grave, nicidecum de recoltarea probelor biologice de la șoferi. Faptul că doamna doctor Adela Golea, în calitatea de șef de secție UPU a luat măsuri pentru degrevarea personalului medical din secție, de aceste recoltări de alcoolemie care nu reprezentau urgențe medicale și îndreptarea atenției spre pacienții care într-adevăr au nevoie de asistență medicală de urgență, nu poate decât să fie un lucru benefic, pentru pacienții în primul rând, dar și pentru personalul medical și așa insuficient pentru a acoperi toate nevoile”.

Florin Stamatian merge și mai departe și susține că Adela Golea este un profesionist în domeniul ei de activitate, fiind unul dintre primii medici din România care a obținut specializarea în medicina de urgență, fiind de altfel șef al Catedrei de Medicină de Urgență din cadrul Universității de Medicină și Farmacie. ”Faptul că Adela Golea este un super profesionist în domeniul ei de activitate, este de necotestat. Aș folosi cuvinte ca dedicat și profesionist, dacă trebuie să vorbesc despre Adela Golea. Tocmai de aceea, sistemul medical are nevoie de specialiști, de oameni devotați, de veritabili profesioniști care să își asume responsabilități. Or din acest punct de vedere, doamna doctor Adela Golea și-a asumat astfel de responsabilități și a făcut un lucru benefic pentru pacienți”.

Doctorul Stamatian a mai precizat că nu înțelege de ce Adela Golea a fost condamnată pentru că a prioritizat resursele medicale spre pacienții în stare critică de la UPU Cluj și nu pentru șoferii aduși de Poliția Rutieră, din moment ce la scurt timp după emiterea acestui ordin s-au găsit soluții. ”Autoritățile îndrituite au găsit soluții, au degrevat UPU de recoltarea probelor biologice și au stabilit alte unități sanitare unde se recoltează probe de la șoferi, cum sunt IML Cluj sau Clinica Medicala 3”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: