Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bărbat din Iași, reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Avea acasă un mic laborator
Un bărbat din Iași, reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Avea acasă un mic laborator

Un bărbat din Iași, reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Avea acasă un mic laborator

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru că ar fi comercializat substanțe interzise de mare risc, probele găsite acasă la el ducând către această pistă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au efectuat, la data de 12 iunie, o acțiune de prindere în flagrant delict a unei persoane, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 18 comprimate MDMA. Ulterior, în urma verificărilor, au fost descoperite, disimulate într-un termos, alte 106 comprimate MDMA (n.r. – o substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor. Ea este întâlnită de obicei sub formă de tablete sau capsule numite ecstasy).

Materialele confiscate de polițiști în urma percheziției domiciliare: produse vegetale, un tocător și un cântar, folosite la prepararea drogurilor

La aceeași dată, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost ridicate produse vegetale susceptibile a fi cannabis, un tocător pe care se observau urme de materie vegetală și un cântar de mare precizie.

Din cercetări a reieșit că persoană bănuită ar fi comercializat comprimate MDMA către consumatorii de astfel de substanțe din județele Iași și Neamț, la prețuri cuprinse între 50 și 80 de lei per comprimat, conform anunțului făcut pe siteul politiaromana.ro.

Persoana bănuită de trafic de droguri a fost reținută pentru 24 de ore

La data de 13 iunie 2021, procurorii D.I.I.C.O.T.– S.T. Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei bănuite, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. În aceeași zi, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a persoanei, pentru 30 de zile. Activitățile s-au desfășurat cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai precizează în comunicatul trespectiv emis de polițiști.