Evenimentul Zilei > Justitie > Vedete audiate pe bandă rulantă în dosarul rapperului „Subsemnatu”! Cum a convins acesta bolnavii de COVID-19 că se pot vindeca cu cannabis
Vedete audiate pe bandă rulantă în dosarul rapperului „Subsemnatu”! Cum a convins acesta bolnavii de COVID-19 că se pot vindeca cu cannabis

Vedete audiate pe bandă rulantă în dosarul rapperului „Subsemnatu”! Cum a convins acesta bolnavii de COVID-19 că se pot vindeca cu cannabis

Dosarul a sute de persoane consumatoare de droguri, audiate în cazul rapperului „Subsemnatu”, relevă că acesta ar fi vândut droguri inclusiv bolnavilor infectați cu noul coronavirus, obținând câștiguri fabuloase.

Dosarul în care rapperul Marius Botoșiu, cunoscut sub numele de scenă “Subsemnatu”, este acuzat de trafic de droguri a inclus audierea a peste 250 de consumatori de stupefiante, între care și mai multe persoane publice, anunță polițiștii antidrog din Capitală.

Printre cei audiați se numără inclusiv persoane cunoscute în mediile mondene, dar și un medic la cabinetul căruia a avut loc o percheziție. Printre clienții artistului s-au numărat inclusiv bolnavi de COVID-19, pe care rapperul i-ar fi convins că drogurile îi vor ajuta să se vindece mai repede, arată un material exclusiv publicat de Gandul.

Cunoscut în lumea muzicală drept „Subsemnatu”, Marius Botoșiu a început să vândă cannabis cu an în urmă. Potrivit anchetatorilor, acesta își promova afacerea prin intermediul videoclipurilor publicate pe internet. Artistul susținea că narcoticele comercializate de el sunt produse perfect legale, deoarece nu conțin THC, substanța conținută de cannabis interzisă prin lege.

A vândut droguri de 100.000 de euro

Surse judiciare au dezvăluit că, într-un an, rapperul ar fi reușit să vândă droguri până a ajuns la o sumă fabuloasă, de aproximativ 100.000 de euro. Timp de un an, Botoșiu a publicat în mediul online videoclipuri în care instiga la consumul de stupefiante, pe care le vindea prin intermediul a două site-uri. Pentru a fi mai convingător, rapperul le transmitea tinerilor că drogurile “te calmează și te ajută să vezi mai limpede”.

Procurorii DIICOT informează că au fost identificate 257 de colete trimise de rapper clienților săi. Aceștia au fost chemați la audieri și ar fi depus mărturie împotriva rapperului și asociatului său.

Droguri promovate ca remediu pentru articulații

Ca parte a investigațiilor, anchetatorii au descins la cabinetul unui așa zis doctor, practicant al medicinei alternative, care ar fi promovat, la rândul său, produsele furnizate de „Subsemnatu”. Despre acestea le spunea clienților că ar avea un rol terapeutic pentru vindecarea unor afecțiuni ale articulațiilor.

Potrivit anunțului DIICOT, procurorii anti-Mafia și ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București au făcut, vineri, percheziții la două adrese din Capitală, în urma cărora au fost ridicate aproximativ un kilogram de cannabis, 6 sticluțe ce conțin cannabidiol, în diferite concentrații, 5 borcane cu semințe, un pachet de țigări care conține semințe, o pungă transparentă cu semințe, un grinder, un cântar electronic de precizie și 126 de facturi fiscale.

Prezentați, vineri, în fața magistraților Tribunalului București, pe numele lui Marius Botoșiu și al asociatului său s-a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Sursă foto: Facebook Subsemnatu

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.