Un bărbat din comuna Găneasa a făcut un gest necugetat, după ce polițiștii l-au oprit în trafic pentru că transporta persoane ilegal în regim de taxi. Acesta s-a aruncat în râul Olt, fără să stea pe gânduri.
Un bărbat din comuna Găneasa s-a aruncat, luni dimineață, în râul Olt, după ce, polițiștii l-au oprit în trafic pentru control.
Pe 10 octombrie, în cursul dimineții, oamenii legii au aflat că șoferul se ocupa cu taximetria, dar fără autorizație, firmă sau carte de muncă. Acesta s-a panicat, și-a aruncat actele și a sărit în râul Olt pentru a scăpa basma curată. La scurt timp, autoritățile au chemat un echipaj de pompieri, cu o barcă pneumatică, precum şi un echipaj medical de la Ambulanţă, pentru acordarea primului-ajutor. Bărbatul nu a fost rănit. „În urma evenimentului, bărbatul a fost extras din apa râului Olt și nu a necesitat îngrijiri medicale, refuzând să fie transportat la o unitate spitalicească”.
Ce spun polițiștii
„Astăzi, 10 octombrie a.c., în jurul orei 9,20, poliţiştii Serviciului Rutier Olt în timp ce desfăşurau activităţi de verificare a legalităţii transportului de persoane, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Găneasa, judeţul Olt, despre care existau informaţii că ar efectua transport public de persoane, fără a fi autorizat în acest sens. În momentul solicitării documentelor, conducătorul autoturismului a aruncat documentele pe carosabil şi a ieşit din autoturism, sărind în râul Olt”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.
Șoferul a fost amendat, conform normelor legale privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Polițiștii i-au reținut șoferului în cauză, certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare al mașinii, în vederea suspendării dreptului de a șofa, pentru o perioadă de șase luni, potrivit A3.
Din 2019, taximetria ilegală poate fi amendată cu până la 5.000 de lei. Șoferii riscă să fie sancționati de fiecare dată când sunt prinși. „ (...) persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) sau, după caz, ale art. 7 alin. (3) (adică fără autorizare de transport persoane/mărfuri, obținută în condițiile Legii taximetriei - n.red.)” este prevederea care a intrat în vigoare în Legea taximetriei.