Un avion privat folosit de CEO-ul Tesla, Elon Musk, a sosit la Beijing, potrivit unei surse citate de Reuters.

Un avion privat folosit de CEO-ul Tesla, Elon Musk, a sosit la Beijing, potrivit unei surse citate de Reuters. Sursa foto: Twitter

Potrivit aceliași surse, se așteaptă ca Musk să se întâlnească cu înalți oficiali chinezi și să viziteze fabrica Tesla din Shanghai. Musk a mai vizitat China în urmă cu tri ani. Tesla nu a dorit să facă vreun comentariu pe marginea acestei informații.

De asemenea, nu se clar cu cine se va întâlni Musk la guvernul Chinei și despre vor discuta. Presa de stat chineză nu a menționat nimic despre vizita lui Musk de marți după-amiază. Ministerul de Externe al Chinei a declarat că guvernul l-a salutat pe Musk - și pe alți oameni de afaceri - care doresc să promoveze „cooperarea reciproc avantajoasă”.

Reuters a scris în martie că Musk plănuia o călătorie în China și dorea o întâlnire cu premierul chinez Li Qiang. Vizita are loc într-un moment în care Tesla se confruntă cu o concurență intensă legată de vehiculele electrice fabricate în China și o anumită incertitudine cu privire la planurile de expansiune pentru complexul de fabrici din Shanghai vizitat ultima dată de Musk la începutul anului 2020.

Ce interese are Musk în China

China este a doua cea mai mare piață a Tesla după SUA, iar uzina din Shanghai este cel mai mare hub de producție al producătorului american de mașini electrice. Domeniile cheie de interes pentru observatorii Tesla includ stadiul planurilor sale de a crește producția cu 450.000 de vehicule pe an la fabrica sa din Shanghai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții Tesla au mai spus în aprilie că va construi o fabrică în apropiere pentru a produce produse de stocare a energiei Megapack. O altă întrebare este dacă autoritățile de reglementare din China vor autoriza lansarea funcțiilor avansate de asistență a șoferului Tesla, disponibile pe alte piețe, ca parte a software-ului „Full Self Driving” pe care îl vinde cu 15.000 USD per vehicul. Avionul privat al lui Musk, un Gulfstream G650ER din 2015, a fost văzut părăsind Alaska marți dimineața, ora Asiei, înainte de a traversa Japonia și Coreea de Sud.

În timp ce avionul său era în drum spre China, Musk a postat pe Twitter informații despre progresele în programul spațial al Chinei, care are ca scop trimiterea unui echipaj pe Lună înainte de 2030. „Programul spațial chinez este mult mai avansat decât își dau seama majoritatea oamenilor”, a spus el. Compania spațială a lui Musk, SpaceX, și aplicațiile militare ale rețelei sale de satelit Starlink au fost urmărite cu interes și îngrijorare de cercetătorii chinezi de la invadarea Ucrainei de către Rusia. Companiile chineze de stat urmăresc Starlink lansând propriii lor sateliți de comunicații pe orbită.

Cercetătorii militari chinezi au studiat Starlink ca fiind o tehnologie potențial amenințătoare, potrivit cercetărilor analizate de Reuters.