Un asteroid mare cât o piscină olimpică s-ar putea ciocni cu Pământul. Asteroidul se află în prezent la 18 milioane de km de noi

Un asteroid mare cât o piscină olimpică s-ar putea ciocni cu Pământul. Asteroidul se află în prezent la 18 milioane de km de noi Sursa foto: dreamstime

Există riscul ca un asteroid de mărimea unei piscine olimpice să lovească Pământul de Ziua Îndrăgostiților în 2046, conform unei estimări a Agenției Spațiale Europene.

Asteroidul, cunoscut sub numele de 2023DW și descoperit pe 27 februarie, ar putea lovi Pământul peste 23 de ani, susţin oamenii de ştiinţă de la NASA. Oamenii de știință, inclusiv cei de la Centrul de coordonare a obiectelor din apropierea Pământului al Agenției Spațiale Europene, încă estimează dimensiunea, forma și caracteristicile orbitale ale rocii spațiale pentru a determina dacă este o amenințare reală.

Oamenii de știință nu au reușit încă să determine unde pe Terra va ateriza asteroidul

În prezent, se estimează că are dimensiunea unei piscine olimpice și se află la o distanță de 0,12 unități astronomice (AU), sau aproximativ 18 milioane de km de Pământ. Cercetătorii nu au reușit să estimeze pagubele pe care le-ar putea provoca.

„Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW, care are o șansă mică de a lovi Pământul în 2046. Adesea, atunci când noi obiecte sunt descoperite pentru prima dată, este nevoie de câteva săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și pentru a prezice în mod adecvat orbitele lor în ani în viitor”, a anunțat, miercuri, Biroul de Coordonare a Apărării Planetare al NASA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este la fel de mare ca asteroidul care a lovit Pământul şi a omorât dinozaurii

Este posibil ca asteroidul, care măsoară aproximativ 50 de metri în diametru, să nu lovească planeta, care este la fel de mare ca roca spațială care a omorât dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani. Iar roca spațială care a lovit regiunea Chelyabinsk din Rusia în 2013 avea o dimensiune de aproximativ 18 m, iar explozia a dus la pagube mari la sol.

Anul trecut, NASA a lovit pentru prima dată în istorie un asteroid deviindu-i traiectoria. Oamenii de ştiinţă au spus că redirecționarea asteroizilor cu o astfel de coliziune „este o tehnică viabilă pentru a apăra Pământul, dacă este necesar ”, informează independent.co.uk.