Evenimentul Zilei > Actualitate > Un an de la tragedia de pe lacul Siutughiol. Cauzele morţii celor patru salvatori SMURD, neelucidate
Un an de la tragedia de pe lacul Siutughiol. Cauzele morţii celor patru salvatori SMURD, neelucidate

Un an de la tragedia de pe lacul Siutughiol. Cauzele morţii celor patru salvatori SMURD, neelucidate

Cei patru angajaţi SMURD care în urmă cu un an şi-au pierdut viaţa în apele reci ale lacului Situghiol după ce elicopterul cu care se întorceau dintr-o misiune de salvare s-a prăbuşit, au fost comemoraţi, astăzi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Zeci de colegi, rude şi prieteni s-au adunat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa pentru o slujbă religioasă, comemorându-i astfel pe pilotul Petre Cătuneanu, copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizitiu Vizireanu şi asistenta Garbriela Harton. În data de 15 decembrie 2014, la ora 16,11, cei patru salvatori s-au prăbuşit cu elicopterul SMURD în lacul Siutghiol.

La slujba religioasă au participat şi pacienţii care aşteptau la Urgenţă. Au primit câte o lumânare pentru pomenirea victimelor. Pe unul dintre pereţii Urgenţei, colegii au pus o placă memorială cu numele celor patru foşti colegi SMURD, şi au amenajat o mică troiţă. Cauzele morţii victimelor nu au fost încă elucidate de Parchetul Militar, deşi au fost audiate peste 100 de persoane, adunându-se mii de documente.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.