Leș a fost la Satu Mare, județ în care a fost ales senator pe listele PSD, de unde a lansat o serie de acuzații la adresa lui Klauss Iohannis, PNL sau USR. Primul vizat a fost chiar șeful statului, despre care Leș a lăsat să se înțeleagă că nu prea cunoaște domeniul constituționalității legilor. ”Nu există elemente de neconstituţionalitate pe buget, Curtea Constituţională nu prea se poate pronunţa pe aspecte care ţin de buget. În condiţiile în care Curtea Constituţională va veni cu anumite lucruri care ar trebui corectate, bineînţeles că acest buget va relua paşii. Va reintra în comisii, va reintra în Parlament, lucru care ne poate aduce încă două luni de zile, o lună şi jumătate, ca şi termen”, a spus Leș.

Apoi, ministrul senator Leș a trecut la liberali, pe care i-a acuzat că nu au votat bugetul de stat și astfel, nu și-au asumat amendamentul lor, care se referea la creșterea alocațiilor pentru copii. ”Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor printr-un amendament mult discutat la Legea bugetului. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE a îndreptat aceste lucruri și a emis o ordonanță de urgență care a reglementat corect majorările de alocații pentru copii: 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional. De asemenea, alocaţia va fi de 300 de lei şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi”.

Despre USR, ministrul Leș a spus că face declarații populiste, la fel ca și colegii lor liberali. ”Important de precizat este că PNL și USR nu au votat proiectul bugetului de stat pe 2019, implicit nici amendamentul care prevedea majorarea alocațiilor copiilor de la 1 martie 2019 și fac doar declarații populiste ieftine”, a mai adăugat Leș.