Un afacerist moldovean, aproape să o preia pe AC Milan. Afaceristul născut la Chișinău, Alexandr Jucov, a confirmat public interesul său pentru a prelua clubul de pe San Siro, care este deținut, în prezent, de compania din Statele Unite ale Americii, Elliott Management Coorporation.   

Investitorul, care va împlini peste numai câteva zile vârsta de 52 de ani, a început deja tratativele cu americanii pentru a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al formației rossonere. 

„Alexandr Jucov, un om de afaceri de top, din Republica Moldova și fondator al World Lab Technologies, și-a exprimat interesul de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni de la clubul din Seria A, AC Milan” a anunțat compania înființată de moldovean.  

Jucov, la primul contact cu lumea fotbalului

Chiar dacă Jucov nu a mai avut, până acum, niciun contact cu lumea fotbalului, acesta mărturisește că și-a dorit de mult timp să investească într-o formație de top a „Bătrânului Continent”. „Această achiziție va împlini dorința de mai mult timp a lui Jucov de a fi implicat activ în lumea sportului” a mai informat compania deținută de afaceristul din Republica Moldova.   

AC Milan, din nou o forță în Italia

După ce a ratat sezoane la rând calificarea în Champions League, AC Milan a revenit în actuala ediție din Seria A în prim – planul fotbalului italian și luptă, cu șanse, pentru cucerirea titlului. Formația pregătită de tehnicianul Stefano Pioli e la șase lungimi distanță de liderul Inter Milano, iar azi urmează să evolueze în deplasare, pe terenul revelației Hellas Verona. 

Antrenorul principal al „diavolilor roșii” cere concentrare maximă pe acest final de campionat și e convins că elevii său au forța necesară de a redeveni o forță a Europei. 

„Suntem întotdeauna concentrați pentru a obține performanțe și rezultate notabile. Ne dorim să creștem și mai mult. Nu trebuie să ne uităm la rezultatele pe care le obțin celelalte contracandidate ale noastre, ci să fim focusați doar pe jocul nostru” a fost mesajul tranșant al tehnicianului de 55 de ani.