Evenimentul Zilei > Actualitate > Un ADOLESCENT a făcut o descoperire care DINAMITEAZĂ astronomia! Cercetătorii sunt STUPEFIAŢI
Un ADOLESCENT a făcut o descoperire care DINAMITEAZĂ astronomia! Cercetătorii sunt STUPEFIAŢI

Un ADOLESCENT a făcut o descoperire care DINAMITEAZĂ astronomia! Cercetătorii sunt STUPEFIAŢI

Un adolescent a descoperit o mică pată ciudată în lumina unei stele care se află la 1.000 de ani lumină depărtare de Terra.

  DEZASTRU iminent! Vine SFÂRŞITUL LUMII şi JUDECATA DE APOI şi nimeni nu va scăpa de asta. Până şi NASA a luat atitudine 

Tom Wagg studia, în cadrul Universităţii Keele din Staffordshire, o serie de imagini provenite de la telescoapele din Africa de Sud care au studiază milioane de stele din Calea Lactee.

Adolescentul avea, în momentul descoperirii, 15 ani şi a devenit, astfel, cel mai tânăr cercetător care a descoperit, vreodată, o planetă.

În prezent, după doi ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că pata descoperită de Tom Wagg era, de fapt, o planetă care trecea prin dreptul stelei şi diminua lumina acesteia care ajungea pe Pământ.

“Sunt incredibil de încântat că am descoperit o nouă planetă şi sunt impresionat de faptul că le putem găsi atât de departe”, a declarat Wagg, care are, acum, 17 ani.

Planeta are o dimensiune similară cu cea a lui Jupiter, cea mai mare planet din sistemul nostru solar, şi încheie un ciclu orbital complet în jurul stelei în doar două zile.


  Cum arată TOPOARELE AMERINDIENE care fac din UCIGAŞII lui Osama bin Laden o echipă LETALĂ | GALERIE FOTO