Umbreluţele colorate au fost reclamate la primărie, astfel că municipalitatea a decis ca 40 din cele 100 de umbrele să fie înlocuite. 

 "A fost o sesizare venită din partea bisericii prin care ni s-a spus că o parte din umbrele ar reprezenta steagul unor minorităţi şi pentru a fi toată lumea fericită, am demarat schimbarea acestor umbrele" a declarat viceprimarul Cătălina Lupaşcu pentru stirileprotv.ro.

Se pare că persoana nemulțumită de decorul din centru vechi ar fi protopopul Lucian Leonte, însă reprezentanţii bisericii au refuzat să comenteze.

Reprezentanţii asociaţiilor pentru apărarea drepturilor homosexualilor afirmă că autorităţile nu ar fi trebuit să dea jos umbreluţele. Florin Buhuceanu, directorul ACCEPT: "Curcubeul e un simbol în principal religios, e însemnul legăturii între om şi Dumnezeu după Potop. Doi, cred că suntem în plin stat teocratic. Dacă un preot delirează şi sugerează invazia homosexualităţii în paşnicul şi creştinescul Botoşani, nu înseamnă că autoritatea publică ar trebui să-l ia în serios şi să scoată acele articole colorate din peisaj."