Ultimatum pentru școli! E obligatoriu înainde de începutul noului an școlar

Ultimatum pentru școli! E obligatoriu înainde de începutul noului an școlar

Unitățile de învățământ trebuie să transmită, până marți, propunerile pentru începerea noului an școlar.

Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din Capitală vor transmite, până marţi, către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în care vor învăţa elevii.

„Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a comunicat astăzi, 7.09.2020, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12. Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2.

Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor transmite Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până la data de 8.09.2020”, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar.

Ne puteți urmări și pe Google News

În final, propunerile unităților de învățământ, care vor fi avizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi de Direcţia de Sănătate Publică, vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, soluţionarea urmând a fi primită până la data de 10 septembrie, potrivit Agerpres.

Altfel, părinții vor afla până în 10 septembrie cum vor începe copiii lor școala sau grădinița, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii.

Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – n.r.] că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

„Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta”, a mai spus Anisie, într-o intervenție la postul B1 TV.