Ultima nebunie lansată pe piaţă: Biden şi Navalnîi, preşedinţii SUA, respectiv Rusiei

John O. Brennan, ex directorul CIA din 8 martie 2013 până în 20 ianuarie 2017, înverşunat duşman al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a prevăzut că viitorii preşedinţi ai SUA şi Rusia vor fi democratul Joe Biden şi bloggerul Alekesei Navalnîi. 

„Imaginaţi-vă perspectivele de pace, de prosperitate şi securitate în lume dacă Joe Biden ar fi preşedintele Statelor Unite. Curând ne vom afla acolo”, a twittat Brennan referindu-se la posibila înfrângere a magnatului la viitoarele alegeri prezidenţiale folosind un vers din celebrul cântec al lui John Lennon, Imagine: „Imaginaţi-vă că toată lumea / Care-şi trăieşte viaţa în pace / Aţi putea zice că sunt un visător / Dar eu nu sunt unicul”.
Brennan, printre altele, face să se spere că având o victorie a democraţilor, SUA ar putea într-un fel să „favorizeze” o improbabilă escaladare la putere a bloggerului anti-Putin în Rusia.
Recent, purtătorul e cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peşkov, l-a acuzat pe Navalnîi că lucrează cu CIA şi cu serviciile secrete occidentale. „Nu este pacientul (Navalnîi) cel care lucrează cu serviciile occidentale, ci serviciile secrete occidentale lucrează cu el. De fapt avem aceste informaţii. Pot să spun şi că specialiştii CIA lucrează cu el chiar în aceste zile...şi nu e prima oară când îi dau instrucţiuni” a continuat el.

Brennan interogat timp de 8 ore de către Durham

Brennan a ajuns în centrul anchetelor procurorului John Durham privind originile Russiagate. Potrivit unor documente declasificate în mai care a trecut, de către şeful intelligence, Richard Grenell, „ar fi ascuns” unele informaţii esenţiale privind presupusele amestecuri ruseşti în alegerile prezidenţiale din 2016. Scopul era acela de a alimenta legătura dintre campania lui Trump şi Moscova.  Brennan ar fi ascuns informaţii de intelligence în contradicţie cu concluziile din ianuarie 2017 potrivit cărora Rusia s-ar fi amestecat în procesul electoral pentru a ajuta pe Trump s-o învingă pe Hillary Clinton. La aceasta se adaugă faptul că firma privată însărcinată de Comitetul naţional democrat să examineze propriile serveruri după hackerajul din primăvara lui 2016, n-ar avea în realitate o probă certă că ruşii au furat e-mailurile pe care apoi Wikileaks le-ar fi difuzat.

Potrivit documentelor declasificate, Brennan ar fi informat pe preşedintele Obama şi pe alţi funcţionari din securitatea naţională de planul lui Hillary pentru a-l pune pe Trump într-o situaţie fără ieşire, inclusiv „presupusă aprobare a lui Hillary, pe 26 iulie 2016, a unei propuneri a unuia dintre consilierii săi de politică externă să-l denigreze pe Trump şi să dezlănţuie un scandal care să denunţe interferenţele din partea serviciilor secrete ruse”. În august, John O. Bennan a fost interogat timp de 8 ore de John Durham.

Scheletele din şifonierul ex directorului CIA

Cum aminteşte jurnalistul  de investigaţi, Aaron Maté  pe Real Clear Investigations, în ultimele săptămâni ale adiministraţiei Obama, comunitatea intelligence americană a produs un raport controversat asupra presupuselor interferenţe ruse în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016. Publicat cu câteva zile înainte ca Trump să se instaleze la Casa Albă (6 ianuarie 2017), Intelligence comunity assessment (ICA) sugera false legături ilicite dintre campania lui Trump şi Kremlin, răspândind - graţie şi suportului dat de media - psihoza unei înţelegeri secrete (dezminţită apoi după 2 ani şi jumătate de investigaţii).

„E clar - observă Maté - că rolul lui Brennan în împrăştierea poveştii despre o înţelegere asupra secretului, a mers şi dincolo de munca pe care acesta o desfăşura la ICA. O analiză a faptelor confirmă că a fost un arhitect central şi promotor al teoriei conspiraţiei ruse încă de la început” .Aceste chestiuni sunt demonstrate de faptul că, contrar ideii generale potrivit cărora FBI a lansat ancheta privind conspiraţia Trump-Rusia, Brennan a fost de fapt promotorul, din propriul său birou, aruncând pe piaţă faptul că CIA nu se amestecă în afacerile de politică internă. „Brennan - subliniază Maté - a furnizat informaţii false anchetatorilor contraspionajului, dar şi altor funcţionari americani, profitând de apropierea sa de preşedintele Obama, lansând presupusele interferenţe ruse”.

În plus, după cum dezvăluie Tucker Carlson pe Fox News şi după cum demonstrează raportul Horowitz, Brennan a minţit Congresul atunci când a declarat în 2017 că falsul dosar produs de ex spionul britanic Christopher Steele nu avea niciun rol în hotărârea comunităţii de intelligence să ancheteze asupra presupusului amestec rusesc şi ipoteza nefondată a amestecului campaniei lui Trump cu Kremlinul. După cum arată raportul Horowitz, dimpotrivă, raportul Steele a avut un rol central, scrie Il Giornale-Insideover.