Eurodeputatul roman Emilian Pavel arată practicile la care recurge Guy Verhofstadt, un alt politician European care a pus România la zid.

„În condițiile în care un parlamentar român nu se poate autoriza nici măcar ca și producător agricol (dar poate fi notar!), domni precum Brok și Verhofstadt încasează sute de mii de euro de la firme de lobby și ocupă funcții în conducerile unor corporații cu interese peste tot în Europa! Ca să fiu mai clar, conform presei, în 2018 domnul Verhofstadt a încasat, pe lângă modestul salariu de la Parlamentul European, între 900.000 și 1,4 milioane de euro din diverse alte activități! Se află astfel în top 3 în Parlamentul European”, arată Emilian Pavel într-un comunicat transmis EVZ.

Practicile la care a recurs liderul European sunt ilegale în Parlamentul European, iar în România l-ar lua imediat Agenția Națională de Integritate, în primă fază, apoi procurorii.

„Guy Verhofstadt ocupă, tot conform presei și propriilor declarații, posturi de conducere sau supervizare în cadrul unor companii financiare, al unor companii care se ocupă de privatizarea serviciilor publice de livrare a apei în Grecia (!) și multe altele.

Desigur, aceste practici nu sunt ilegale în Parlamentul European, dar eu nu voi putea primi niciodată lecții de la nicio persoană care, culmea ipocriziei, se preface că apără interesele cetățenilor europeni în timp ce poate sugera legislații favorabile pentru companiile de la care ia sute de mii de euro și din consiliile cărora face parte”, arată Pavel în documentul citat.

Europarlamentarul roman conchide că „trebuie să ne uităm mereu cu multă atenție la cine ce spune despre România pentru că toți acești oameni care clamează că ne vor binele, nu își văd de fapt decât propriul interes, de cele mai multe ori ascuns, dar extrem de bine plătit”.