Evenimentul Zilei > Politica > UE se dezice de PSD! Un nou eșec pentru Guvernul Dăncilă?
UE se dezice de PSD! Un nou eșec pentru Guvernul Dăncilă?

UE se dezice de PSD! Un nou eșec pentru Guvernul Dăncilă?

Pățit cu Rovana Plumb, Partidul Social Democrat se îndreaptă spre aceeași soartă și cu Dan Nica.

Cel puțin asta afirmă europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, care este convins că PSD nu-l va propulsa pe Dan Nica în familia parlamentarilor europeni. La fel ca în cazul Rovana Plumb, și Dan Nica are „mari probleme de integritate”.

„Nominalizările făcute până acum de Viorica Dăncilă nu vor fi acceptate niciuna. Dan Nica nu va ajunge niciodată comisar european fiindcă are mari probleme de integritate. Tot Parlamentul European l-a văzut încercând să împiedice ridicarea imunităţii parlamentare în cazul domniei sale când procurorii au cerut anchetarea într-un dosar”, a spus Siegfried Mureşan, într-o conferinţă de presă susținută la Focșani.

De altfel, crede Sigfried Mureșan, Guvernul Dăncilă nu mai are niciun fel de credibilitate la nivel european. Bruxellesul „aşteaptă demiterea Executivului” de la București.

„Toată Uniunea Europeană aşteaptă demiterea Guvernului Dăncilă. Guvernul condus de Viorica Dăncilă este văzut la nivel european ca un guvern disfuncţional, un guvern care şi-a pierdut legitimitatea la momentul la care şi-a pierdut partenerul de coaliţie şi majoritatea parlamentară. Este un guvern cu zero credibilitate şi este un guvern care nu poate obţine nimic pentru români în Uniunea Europeană şi de aceea toată Uniunea Europeană aşteaptă demiterea acestui Guvern prin moţiunea de cenzură”, a afirmat Mureşan.

Ce greșeală a făcut Dăncilă

Concret, europarlamentarul Sigfried Mureșan consideră că Viorica Dăncilă  comis o mare eroare în această vară: liderul PSD a fost mai preocupată să devină preşedinte al PSD şi candidat la prezidenţiale decât să negocieze o poziţie importantă pentru România în viitoarea Comisie Europeană!

„Cât de puţină credibilitate are Guvernul Dăncilă şi Viorica Dăncilă însăşi la nivel european aţi putut vedea în procedura de numire a comisarului european din partea României. Rovana Plumb nu s-a luptat cu nimeni. Ea s-a luptat doar cu lipsa ei de integritate, cu lipsa de competenţă, cu lipsa de credibilitate şi a pierdut”, susține Mureșan.

România nu pierde postul de comisar european

În opinia lui Sigfried Mureșan, „poziţia de comisar european (…) este alocată României, o poziţie care se cuvine ţării noastre. Singurul lucru pe care trebuia să îl facem este să prezentăm un candidat sau o candidată competentă, integră”.

Duminică, Ludovic Orban şi europarlamentarul Siegfried Mureşan au mers în Vrancea, unde au avut discuţii cu simpatizanţii partidului din comunele Tătăranu şi Milcovul. Pentru puțin timp, cei doi au poposit și la sărbătoarea locală Festivalul Viei şi Vinului „Bachus”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: