UE cere să se înceteze vărsările de sânge în Egipt

UE cere să se înceteze vărsările de sânge în Egipt

Preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a îndemnat la încetarea violenţelor şi a vărsării de sânge în Egipt, acolo unde au loc de la începutul săptămânii manifestaşii împotriva puterii.

"Îndemn la încetarea violenţei pentru stoparea vărsării de sânge, la eliberarea tuturor celor care au fost arestaţi sau consemnaţi la domiciliu din motive politice, inclusiv personalitaţile politice, şi la punerea în aplicare a necesarului proces de reforme", se precizează într-un comunicat transmis de preşedinţia UE.

Potrivit AFP, citat de Agerpres, Van Rompuy mai spune că "speră sincer ca promisiunile de deschidere ale preşedintelui Mubarack se vor traduce în acţiuni concrete". Oficialul european se declară "extrem de îngrijorat de spirala violenţei, care duce la o situaţie care îngreuneză şi mai mult dialogul". 

Până în acest moment, bilanţul provizoriu arată 48 de persoane decedate şi aproape 1.900 rănite, în manifestaţiile sângeroase care au început de marţi în Egipt. Preşedintele Hosni Mubarak a anunţat demiterea guvernului şi începerea unor reforme, însa violenţele continuă. Pe străzile din Cairo au ieşit să protesteze şi bătrânii, femeile şi copiii.

Ne puteți urmări și pe Google News