Evenimentul Zilei > Economie > UE are nevoie de imigranți? În Viena mai mult de 33.000 de femei nu au loc de muncă!
UE are nevoie de imigranți? În Viena mai mult de 33.000 de femei nu au loc de muncă!

UE are nevoie de imigranți? În Viena mai mult de 33.000 de femei nu au loc de muncă!

Ni se explică de multă vreme că Uniunea Europeamă are nevoie de imigranți pentru a ocupa locurile de muncă vacante. Realitatea pare a fi, însă mai complicată. Chiar și în Occident există șomeri de lungă durată, Iată ce scrie derstandard.at.

Șomajului în rândul femeilor a crescut într-un an cu mai bine de o cincime. Târgul de locuri de muncă pentru femei care urma să aibă loc în Primăria Vienei a trebuit anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Un târg de locuri de muncă pentru femeile în căutarea unui serviciu ar fi trebuit să aibă loc luni, 14 septembrie 2020, în Primăria Vienei. Numărul în creștere de infectări cu noul coronavirus din capitala Austriei a zădărnicit proiectul, iar evenimentul „Perspective pentru femei” a trebuit anulat cu puțin timp înainte de momentul începerii.

Provocările de pe piața muncii vieneze rămân: numărul femeilor șomere a crescut cu mai bine de o cincime comparativ cu luna august a anului precedent. În prezent, 33.363 de femei caută un loc de muncă de mai bine de un an. Criza provocată de pandemia de coronavirus a înrăutățit situația, a declarat Swantje Meyer-Lange, președintele organizației Arbeits Plus, care contribuie la plasarea șomerilor în aproximativ 60 de companii deschise către acțiuni de integrare socială. Potrivit lui Meyer-Lange „cu cât durează mai mult șomajul, cu atât este mai dificil să te întorci la muncă”, prin urmare ar trebui extinsă plaja angajărilor subvenționate, precum și măsurile de consiliere, sprijin și calificare. Numărul total al celor care de mult timp nu mai au un loc de muncă a crescut cu 17%, la aproape 75.000 de persoane, comparativ cu luna august a anului precedent.

Consilierul orașului pentru afaceri economice Peter Hanke (SPÖ – Partidul Social Democrat al Austriei) s-a referit la acțiunea 50 plus pentru locuri de muncă, acțiune destinată șomerilor care au peste 50 de ani, categorie de vârstă pentru care locurile subvenționate vor fi dublate la 2.000. De asemenea, tot prin subvenții vor fi protejate pozițiile de ucenicie, companiile fiind eliberate temporar de costurile de formare și pregătire a viitorilor angajați. 

Potrivit Petrei Draxl, director al AMS Viena (serviciu austriac de găsire a locurilor de muncă), „profesiile considerate în mod tradițional ca fiind destinate femeilor, de exemplu cele din sectorul sănătății sau al comerțul cu amănuntul” au fost extrem de necesare în timpul carantinei impuse de pandemia de coronavirus. Acest fapt a însemnat că șomajul în rândul femeilor nu a mai crescut. Cu toate acestea, din cauza îngrijirii copiilor și a sistemului de învățământ desfășurat la domiciliu, acum este adesea mai dificil pentru femei să se angajeze din nou, după ce au pierdut un loc de muncă.

Bugetul AMS Viena din acest an este de 442 milioane de euro. În anul următor, potrivit lui Draxl, vor fi disponibili aproape 600 de milioane de euro. 

În prezent, în Viena sunt peste 170.000 de șomeri, inclusiv cei care se află încă într-o etapă de educație și instruire, iar rata șomajului este de 15,3%. Această cifră este cu mult peste media obișnuită de 9,2%. În ceea ce privește șomajul, consilierul Peter Hanke se așteaptă la o „fază foarte dificilă” în luna ianuarie, în special în sectoarele turismului și construcțiilor.

Articol de David Krutzler

https://www.derstandard.at/story/2000119995795/bereits-mehr-als-33-000-langzeitarbeitslose-frauen-in-wien 

Traducerea:Rador

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: