Evenimentul Zilei > International > UE a trimis peste 5.000 de salvatori în Turcia. Raed Arafat a spus când se vor întoarce echipele trimise de România
UE a trimis peste 5.000 de salvatori în Turcia. Raed Arafat a spus când se vor întoarce echipele trimise de România

UE a trimis peste 5.000 de salvatori în Turcia. Raed Arafat a spus când se vor întoarce echipele trimise de România

Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis că aproximativ 5.000 de salvatori şi 200 de câini au fost trimiși în Turcia pentru a ajuta autoritățile de la Ankara să găsească toate victimele de sub dărămături. Secretarul de stat a spus cât timp vor rămâne salvatorii în țara afectată de cutremurul de 7,8 grade pe scara Richter.

Șeful Departamentului petru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, în timpul unei conferințe de presă, că a purtat discuții cu colegii din cadrul Mecanismului de Protecţie civilă europeană în legătură cu echipele trimise în Turcia. Arafat a spus că aproximativ 5.000 de salvatori și 200 de câini au fost trimiși pentru a ajuta autoritățile de la Ankara să găsească toate victimele cutremurelor care au devastat țara.

Secretarul de stat a mai adăugat că Turcia a primit ajutor din partea mai multor țări care sunt din afara spațiului european. Este vorba de Iordania și Israel care au trimis echipe de salvare și căutare. Ankara a primit ajutor și în ceea ce privește domeniul medical. Vor fi amplasate spitale mari de campanie în care victimele vor fi tratate.

Cât vor rămâne echipele de salvare în Turcia

Șeful DSU a spus și când se vor întoarce echipele de salvatori români din Turcia. „Din punctul nostru de vedere, echipele noastre vor rămâne acolo oricât este nevoie, dacă este nevoie să facem schimb de personal sau să trimitem echipe de suport logistic, acest lucru va avea loc rapid, cu sprijinul colegilor de la Forţele Aeriene Române, în speranţa că vom putea să salvăm cât mai multe pesoane şi să acordăm sprijinul colegilor”, a spus Arafat în timpul conferinței de presă.

Secretarul de stat a continuat prin a spune că țara noastră a pus accentul pe partea de sprijin umanitar. Arafat a mai adăugat că autoritățile mai așteaptă două zile pentru a vedea cu ce va mai putea să ajute Turcia. Șeful DSU a vorbit și de ajutorul pe care îl va trimite Siriei. „Este deja discutat, dar trebuie să stabilim mai multe aspecte, precum modalitatea de livrare și cantitățile, și vom reveni cu specificări mai clare asupra situației de sprijin pentru Siria”. Mai multe avioane care au decolat din Emiratele Arabe Unite, Iordania, Irak, Iran au ajuns în țara devastată de cutremure.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: