Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia din România, în memoria victimelor
Marcel Ciolacu a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia din România, în memoria victimelor

Marcel Ciolacu a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia din România, în memoria victimelor

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost prezent, miercuri, la Ambasada Turciei unde a transmis că legislativul își exprimă solidaritatea pentru victimele cutremurelor ce au zguduit țara în urmă cu două zile.

Cu această ocazie Ciolacu a transmis ambasadorului turc în România solidaritatea deplină a țării noastre și totodată, a exprimat sincere condoleanțe pentru familiile îndoliate ale miilor de turci care și-au pierdut viața sub dărâmături.

Marcel Ciolacu a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia

Am semnat astăzi în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la București în memoria victimelor cumplitei tragedii care s-a abătut asupra acestei țări.

L-am asigurat pe Excelența Sa, domnul Ambasador Özgür Kıvanç Altan de solidaritatea noastră deplină și am transmis condoleanțe pentru familiile îndoliate și adânca noastră compasiune pentru toate persoanele afectate de acest dezastru natural.

Îi mulțumesc și reprezentantului comunității turce din Parlamentul României, domnul deputat Iusein Ibram, pentru că a fost alături de mine în spiritul strânselor legături de prietenie care unesc popoarele noastre”, a fost mesajul transmis pe rețelele sociale de liderul PSD.

Bilanțul victimelor din Turcia și Siria a trecut de 11.000

În urma cutremurelor ce au zguduit luni Turcia și Siria, numărul morților continuă să crească. Sunt cel puțin 8.574 de morți în Turcia, iar alte aproape 50 de mii au fost rănite, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan. În Siria, cel puțin 2.530 de persoane au murit.

Întrebată dacă numărul victimelor va depăși 20.000, purtătoarea de cuvânt a OMS a declarat că nu se va ști cu exactitate acest lucru. „Nu putem spune cu siguranță că va fi sau nu așa. Treaba noastră este să împiedicăm pe cât posibil ca aceste cifre să crească”.

România a trimis o a doua echipă de căutare-salvare în Turcia, împreună cu ajutoare de primă urgență, doi medici și patru echipaje canine, pentru a se alătura echipelor de salvare trimise de alte state. În același timp, Emiratele Arabe Unite au promis un ajutor de 100 de milioane de dolari victimelor cutremurelor care au ucis mii de oameni în sud-estul Turciei şi în Siria.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: