Evenimentul Zilei > Politica > Udrea: „Judecători și procurori mi-au cerut să-i ajut să ocupe funcții”
Udrea: „Judecători și procurori mi-au cerut să-i ajut să ocupe funcții”

Udrea: „Judecători și procurori mi-au cerut să-i ajut să ocupe funcții”

Elena Udrea a spus că nu-l înțelege pe Ștefan Lungu, fost consilier la Ministerul Dezvoltării, care a susținut că în 2011, fiind citat într-o cauză la DNA Alba Iulia, a primit un bileţel de la aceasta în legătură cu întrebările care urmau a-i fi puse.

Elena Udrea a negat informaţiile. „Au fost cazuri concrete, când eram la guvernare, când mi s-a cerut de către judecători sau procurori să îi ajut să ocupe funcţii, dar nu puteam, nu eram lider de partid, nu eram eu în măsură să le acord sprijinul. Şi cu aceşti procurori şi judecători m-am întâlnit în procesele mele”, a declarat Elena Udrea, ieri, la B1 Tv.

Deputata a mai spus că habar nu avea că Ștefan Lungu avea afaceri cu Adrian Gărdean și nu înțelege de ce nu a spus în sala de judecată despre aceste lucruri. „Știu că la acel dosar s-a anexat de la SRI toate legăturile dintre Lungu, Gărdean, primarul de la Straja”, a spus Udrea.

„Să vedem nota aceasta de la SRI şi cum era descrisă acestă relaţie între ei. Despre mine nu era nicio referire în notele respective”, a adăugat deputata. Elena Udrea a mai afirmat că s-au întâlnit la cinematograful Scala dar nu-și amintește să îi fi recomandat atunci un avocat sau a doua zi.

„Era exclus să am eu întrebările (Ştefan Lungu a susținut că a primit un bileţel de la Udrea cu ce urma să fie întrebat la DNA – n.r.), este esenţial pentru mine să se aducă probele. Chiar el spunea iniţial că nu îl cunoştea pe Gărdean, ca apoi să aflu că ei se cunoşteau”.

„Repet, este esenţial ca aceste note SRI să fie admise la solicitarea mea pentru a se vedea faptul ca nu am fost implicată niciodată în aşa ceva. Dacă vrem ca politic să nu se joace cu dosare penale, atunci, aceste probe trebuie aduse în instanţă”, a mai spus Udrea.

Ea a mai acuzat că martorii denunţători protejaţi „sunt prinşi cu ceva şi pentru a scăpa li se propune să denunţe, apoi capătă protecţie. Evident că atunci când îi oferi protecţie îl laşi cu banii la el. Gărdean, de exemplu, a declarat ce a vrut, ca să scape”.