Evenimentul Zilei > Politica > UDMR și-a stabilit marea lovitură. Ce doresc să facă parlamentarii maghiari
UDMR și-a stabilit marea lovitură. Ce doresc să facă parlamentarii maghiari

UDMR și-a stabilit marea lovitură. Ce doresc să facă parlamentarii maghiari

Gelu Diaconu, preşedintele ANAF din perioada 2013-2016, în care instituţia a fost reorganizată pe principiul regionalizării, denunţă o tentativă a UDMR de a reînfiinţa administraţiile fiscale judeţene, ceea ce, afirmă Diaconu, ar pune instituţia în mâinile baronilor locali.

„O nouă încercare a UDMR de a plasa pârghiile ANAF în mâinile baronilor locali: UDMR încearcă să anuleze regionalizarea ANAF și să reinfiinteze administrațiile fiscale județene.

Încă un pas spre disoluția capacității administrative ANAF. Impotența guvernului PSD-ALDE de a finaliza proiectul de reforma finanțat de Banca Mondială, diminuarea resurselor alocate ANAF, demobilizarea activității ANTIFRAUDEI au oferit tot atâtea pretexte pentru UDMR de a iniția acest proiect de lege pe care l-au tot scos din sertar ori de câte ori au constatat că majoritatea parlamentară se clatină.

Le reamintesc inițiatorilor că, în 2014 și 2015, gap-ul din colectarea TVA a scăzut constant față de nivelul de cca 45% cât era la momentul reorganizării din 2013.

Politizarea excesivă a managementului și permanentă slăbire a instrumentelor ANAF vor duce la un veritabil dezastru” , a scris Gelu Diaconu, care prezintă şi proiectul depus de UDMR în Parlament.

FOTO

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: