Pentru cine nu-și mai amintește de el, Vitalie Proca este autorul atacului armat cu mitraliera, din 2012, asupra unui bucureștean, devenit țintă din greșeală. El a fost condamnat definitiv în 2016. Din cauza unor probleme de sănătate, atacatorul a fost internat în Spitalul Penitenciarului Jilava, iar ulterior a fost mutat în Penitenciarul din Tulcea, informează cancan.ro.

Pentru el, aici ar fi iadul pe pământ! Potrivit informațiilor obținute, acesta a fost bătut de deținuți și amenințat cu moartea. Băgat în sperieți, Proca a început să facă solicitări peste solicitări instanței pentru a fi mutat, majoritatea dintre ele fiind plângeri la adresa penitenciarului.

Calvarul a început din momentul în care tot aici au fost aduși și frații Mararu, Bogdan și Răzvan, cei care l-au plătit pe Proca să comită crima. Moldoveanul ar fi convins că în spatele amenințărilor și bătăilor se află de fapt intervenția celor doi frați interlopi care vor să se răzbune pe el pentru că a eșuat în misiunea lui criminală.

Până acum, toate instanțele din Tulcea i-au respins cererile, iar Proca pare condamnat inclusiv să trăiască sub teroarea celor doi frați.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, pe 30 iunie 2016, pe moldoveanul Vitalie Proca la 21 de ani şi opt luni de închisoare, acesta fiind acuzat că a încercat să omoare în 2012, în cartierul Vitan din Bucureşti, un tânăr  pe care l-a confundat cu liderul lumii interlope din Piatra Neamţ, Ioan Mironescu. Potrivit procurorilor, Vitalie Proca a fost angajat în anul 2012 de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, cunoscuți de asemenea în lumea interlopă.