Evenimentul Zilei > Justitie > Un senator PNL a fost prins beat la volan. Acum va da socoteală pentru fapta sa
Un senator PNL a fost prins beat la volan. Acum va da socoteală pentru fapta sa

Un senator PNL a fost prins beat la volan. Acum va da socoteală pentru fapta sa

După o anchetă de doi ani, care în mod normal ar fi durat câteva luni, senatorul Marius Nicoară, copreședintele PNL Cluj, a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară, a fost implicat într-un accident de circulație, care a avut loc în dimineața zile de 29 noeimbrie 2014, accident care s-a soldat cu rănirea unei persoane. Senatorul era sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii susțin că accidentul a avut loc în cursul nopții, pe strada Eugen Ionesco, din Cluj Napoca, în apropierea casei în care locuioește senatorul. Oamenii legii mai susțin că senatorul a vrut să vireze la stânga pe strada pe care locuiește, dar a lovit din spate un alt autoturism, un taximetru. Din impactul celor două mașini, autoturismul Skoda condus de Marius Nicoară a fost proiectat într-un gard al unui imobil, care a fost distrus. Din cauza cantități mari de alcool pe care senatorul a consumat-o, acesta nu a mai aproximat corect distanța dintre taximetru și mașina pe care o conducea.

Când a fost testat cu aparatul alcooltest, polițiștii au descoperit că senatorul Marius Nicoară avea o îmbibație alcoolice de 0.065 grame alcool la mie în aerul expirat, analiza toxicologică efectuată indicând o concentrație alcoolică 1.4 grame alcool.

Marius Nicoară a fost cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzația de conducere a unui autovehicul, sub influența alcoolului.

A vrut să vireze la stânga

Senatorul Marius Nicoară a declarat pentru EVZ că a băut un cocktail și că nu avea viteză la momentul producerii accidentului. ”Taximetrul a vrut sa vireze la stanga. Eu nu aveam viteză, cel mult 40 de km la oră. Am frânat dar din cauza gheții mașina a patinat și a intrat direct în mașina din față care a fost proiectată în gard”, a spus Nicoară.

Acesta a mai adaugat că nu a băut decât un cocktail și că el le-a cerut politișitilor să fie dus la sânge pentru a îndepărat definitiv orice dubiu. ”Nu cred că analiza din sânge va ieși peste 0,8 grame alcool la mie. Nu are de unde pentru că știu ce am băut. Am băut doar un cocktail. Nu am circulat cu mașina decât 200 de metri. Mi-am lăsat mașinala o benzinărie din apropiere casei și cand am revenit am luat mașina și atunci a avut loc acest accident stupid”, a declarat Nicoară.