Evenimentul Zilei > Actualitate > Turiştii din Mamaia se vor ruga, de la vară, în două capele din staţiune. Dacă nu au, vor primi şi haine la intrare
Turiştii din Mamaia se vor ruga, de la vară, în două capele din staţiune. Dacă nu au, vor primi şi haine la intrare

Turiştii din Mamaia se vor ruga, de la vară, în două capele din staţiune. Dacă nu au, vor primi şi haine la intrare

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a anunţat, astăzi, că până începtul sezonului estival 2016, în staţiunea Mamaia vor fi construite două capele pentru turiştii credincioşi care îşi vor petrece vacanţa la mare. Dacă sunt îmbrăcaţi necorespunzător, turiştii vor primi halate pentru a intra la rugăciune.

Construcţia celor două capele a fost aprobată de consilierii locali ai muncipiului Constanţa în urmă cu doi ani, la solicitarea IPS Teodosie. Arhiepiscopia Tomisului a obţinut în folosinţă două terenuri. Unul de 270 metri pătraţi la intrare în Mamaia pe partea dinspre lacul Siutghiol şi celălalt, în centrul staţiunii, în faţa hotelului Ovidiu. În expunerea de motive se arăta că există multe cereri din partea localnicilor şi a turiştilor pentru oficierea de cununii şi botezuri în staţiunea Mamaia.

Potrivit înaltului ierarh, Teodosie, deşi lucrările au fost aprobate de consilieri, formalităţile de obţinere a autorizaţiilor de construcţie au fost dificile, pentru capela din centrul staţiunii fiind necesară  schimbarea locaţiei din cauza unor conducte subterane.”Avem deja şi preoţi parohi desemnaţi. O bisericuţă are fundaţia turnată şi, având o capelă provizorie, funcţionează deja. Sperăm că până în iunie vor funcţiona, că nu sunt biserici mari, au câte 150 de locuri”, a declarat IPS Teodosie.

Toţi credincioşii vor putea intra la rugăciune în cele două capele din Mamaia, cei îmbrăcaţi lejer urmând să primească haine care să le acopere partea dezvelită a trupului. “Toate se vor face după rânduială. Nu avem emoţii.  Poate intra orice turist în lăcaşul de cult. Aşa cum se întâmplă şi la mănăstiri, ne vom chiversnici ca să poată să intre cei ce doresc. La intrare vor primi nişte halate care să le permită să intre la slujbă, la rugăciune”, a clarificat situaţia, IPS Teodosie.

Alocarea celor două terenuri pentru construirea lăcaşelor de cult în staţiunea Mamaia a fost aprobată, la iniţiativa fostului primar Radu Mazăre, în luna septembrie 2013. Mazăre spunea atunci că în cele două bisericuţe vor putea fi oficiate căsătorii pentru turişti şi constănţeni. Fostul primar voia însă să îl roage pe “Înalt Prea Sfântul” să nu se oficieze slujbe de înmormântare în staţiune. “Nu cred că este potrivit ca printre carele alegorice să umbli cu mortul, o să îl rog să fie în oraş, dar momente de bucurie şi de veselie se pot face fără probleme”, a fost argumentul lui Radu Mazăre.