Isteria cu „piramida magică” de la Sfinx, la un pas să facă victime

Isteria cu „piramida magică” de la Sfinx, la un pas să facă victime Turiștii se adună în fiecare an, pe 28 noiembrie, în jurul Sfinxului. Sursa Foto: Arhiva EVZ

În fiecare an, pe data de 28 noiembrie, pe platoul munților Bucegi, la poalele Sfinxului, are loc un fenomen spectaculos. Soarele apune peste munți, formând „o piramidă magică” ce are puteri vindecătoare asupra celor care se află pe platou la acel moment.

Fenomenul ciudat, care adună în fiecare an zeci de oameni la poalele Sfinxului, ar fi legat de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal și-a ucis fiul. Obiceiul adună în fiecare an sute de turiști pe data de 28 noiembrie, lângă Sfinx.

Oamenii vorbesc de vindecări miraculoase petrecute la Sfinx

În ziua de 28 noiembrie, pasionații de fenomene neobișnuite spun că razele soarelui „construiesc“, la apus, o piramidă energetică în jurul chipului sculptat în piatră. Nici în acest an locul nu a fost uitat:

„Sfinx-ul din Bucegi a fost şi astăzi vizitat de sute de oameni. Se pare că nici măcar viscolul nu a reuşit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol”, au transmis salvamontiştii din Bucegi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Condiţiile pentru piramida magică, formată de raze aurii ce luminează straniu, se formează doar în data respectivă. Această apariție are rol tămăduitor pentru cei care ajung în zonă în această zi specială.

Există şi un număr de persoane care s-ar fi vindecat datorită piramidei

Cei care spun că au fost vindecați de acest fenomen se întâlnesc în fiecare an pe 28 noiembrie, considerându-se „aleşi“. Din păcate, trei persoane au fost la un pas să își piardă viața după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi. Salvamontiștii i-au găsit însă în timp util și i-au dus la Baza de Salvare Montană Baba Mare:

„Aceştia au fost găşiţi în ultimul moment cu hipotermie şi duşi de urgenţă la Baza de Salvare Montană Baba Mare. Mâine, în funcţie de starea lor şi de condiţiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte”, au mai transmis salvamontiştii.

Salvamontiștii au salvat trei turiști

În zonele montane a nins mult în ultimele zile

Stratul de zăpadă este mai consistent la altitudini de peste 1.800 de metri pe rama nordică a Carpaţilor Meridionali, unde depăşeşte local 50 de centimetri:

„Zăpada căzută este de tip pulver, uşoară şi fără coeziune. În zonele adăpostite se întâlnesc depozite mai mari de zăpadă şi troiene. Pe creste se întâlnesc plăci de vânt”, a transmis ANM.

De „Ziua Sfinxului”, fix la ora 16:45, se spune că se formează o piramidă energetică de lumină, chiar deaspura monumentului natural. Unii oameni consideră această zi din an ca fiind una cu o energie specială.

Unii cercetători spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre.