Turistă căzută într-o prăpastie în Munții Făgăraș. ELICOPTERUL SMURD, pregătit să intervină

Turistă căzută într-o prăpastie în Munții Făgăraș. ELICOPTERUL SMURD, pregătit să intervină

O turistă a căzut, joi, într-o prăpastie din Munţii Făgăraş, într-o zonă dificilă de creastă. O echipă mixtă de salvatori și un elicopter SMURD se îndreaptă spre locul accidentului. Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a declarat pentru un post de televiziune că salvamontiștii au fost alertați asupra faptului că o femeie a căzut într-o prăpastie, în masivul Făgăraș, mai exact, în zona cablurilor aflate la est de vârful Lăiţel.

Potrivit şefului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, salvamontiştii au fost anunţaţi despre incident de către o persoană din grupul în care se afla femeia căzută în prăpastie, iar în prezent salvatorii au plecat spre locul accidentului, potrivit RTV.

Şeful Salvamont Argeş a spus că primele date arată că femeia este conştientă, dar că ar putea avea răni serioase, în condiţiile în care traseul pe care se afla este unul de creastă, prevăzut cu cabluri, şi evident dificil. Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul operaţiunii de salvare se va interveni şi cu un elicopter SMURD cu troliu, venit de la Târgu Mureş, şi care va decola de la Sibiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sănduloiu a declarat pentru News.ro că nu se cunoaşte vârsta femeii, şi nici cât de grave sunt leziunile acesteia, iar în zonă se acţionează "terestru şi aerian". Incdentul a fost anunţat de către o persoană din grup, care a fost nevoită să meargă o jumătate de oră ca să găsească semnal la telefon.

"Este posibil să aibă o afecţiune destul de gravă, astfel că încercăm să o scoatem de acolo cât mai repede", a mai spus şeful Salvamont Argeş.