Evenimentul Zilei > Economie > Turism în septembrie. Destinații pentru toate gusturile și portofelele în „Vacanța de toamnă”
Turism în septembrie. Destinații pentru toate gusturile și portofelele în „Vacanța de toamnă”

Turism în septembrie. Destinații pentru toate gusturile și portofelele în „Vacanța de toamnă”

Luna septembrie nu este o perioadă moartă pentru iubitorii de turism. Canicula s-a potolit, aglomerația din destinațiile de vacanță de la mare a dispărut, iar coloritul toamnei, în zonele montane, vă va tăia respirația. Este vremea perfectă să porniți în aventuri, atât pe litoral, cât și la munte

Primul pas în pregătirea unei călătorii este consultarea prognozei meteo. Apoi ne decidem unde ne mergem. Ultima etapă, răsfoirea ofertelor. Din 15 septembrie, în zona noastră, perioada este considerată extrasezon. În țările cu o lungă experiență în turism este doar o lună ca oricare alta. Plajele largi, cu nisip fin, vă așteaptă în toate destinațiile propuse, iar ca repere nu putem să nu menționăm: mâncarea din porturile pescărești ale Greciei, serviciile de calitate excepționale ale Egiptului și flamenco-ul Spaniei.

Vacanța toamna devreme la munte este una dintre cele mai căutate datorită exploziei de culori ale arborilor și a vremii frumoase, propice ascensiunilor pentru orice vârstă. De aceea și prețurile, în zonele montane, nu variază foarte mult pe perioada anului.

Prognoza meteo

Valorile termice în luna septembrie vor fi mai ridicate față de normele climatologice ale perioadei, în special în sudul, sud-estul și vestul țării, în timp ce precipitațiile vor fi deficitare în luna septembrie în majoritatea regiunilor, anunță prognoza publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În septembrie, temperatura medie lunară a aerului va fi de până la 19 grade în Dobrogea, de 18 grade Celsius în Banat și Crișana, respectiv de până la 16 grade Celsius în Muntenia, Oltenia și Transilvania. De asemenea, pentru Europa, prognoza meteorologică a lunii septembrie, arată temperaturi peste media înregistrată în alți ani.

Last minute la mare

Prețurile sunt pentru o persoană, iar durata este de 7 nopți

Țara / Destinația / Transport / Hotel / Masă / Tarif

Grecia / Insula Zakznthos / Avion / Letos 3* / Demipensiune / 350 euro
Bulgaria / Nisipurile de Aur / Propriu / Hilton Varna 4* / Mic dejun / 171 euro
Egipt / Hurghada / Avion / Tia Heights Makadi 5* / All Inclusive / 508 euro
Spania / Costa Dorada-Cambrilis / Avion / California 4* / Mic dejun / 507 euro

Ofertele montane sunt mereu la modă

Prețurile sunt pentru o persoană, iar durata este de 7 nopți

Țara Destinația Transport Hotel Masă Tarif

Austria / Linz / Propriu / Arcotel Nike 3* / Mic dejun / 389 euro
Austria / Hinterglemm / Propriu / Alpin Juwel 3* / Demipensiune / 572 euro
Bulgaria / Bansko / Propriu / Grand Royale Spa 4* / Mic dejun / 97 euro
România / Brașov / Propriu / Capitol 3* / Demipensiune / 185 euro