Evenimentul Zilei > International > Turcii cântă prohodul Americii. “SUA nu mai este cea mai puternică țară”
Turcii cântă prohodul Americii. “SUA nu mai este cea mai puternică țară”

Turcii cântă prohodul Americii. “SUA nu mai este cea mai puternică țară”

În ciuda tuturor țepelor și capcanelor rusești, ba chiar și ale umilințelor pe care Putin i le-a administrat lui Erdogan, în presa turcă (mai mult sau mai puțin aservită sultanului, că de vreo independență nu mai poate fi vorba) sentimentele antiamericane sunt covârșitoare. În aceste condiții, nu e de mirare că ziarele turcești se grăbesc să înregistreze sfârșitul statutului de superputere al Statelor Unite. Iată ce scrie ziarul turcesc Milliyet!  

În timp ce toate zborurile internaționale au fost oprite, în SUA continuă zborurile interne. Într-o țară având dimensiunea și populația întregii Europe, zborurile interne nu au fost suspendate. Iar cursele interne cu autobuze nu au putut fi suspendate decât de la 1 aprilie. Trenurile și metrourile circulă mult mai rar.

 Nu mai sunt produse în magazine

Posibilitatea de a trimite acasă produse persoanelor de peste 65 de ani, care există în Turcia, nu funcționează și în SUA. Toată lumea așteaptă ore în șir la supermarket pentru a cumpăra mâncare. Se recomandă doar ca persoanele de peste 65 de ani să meargă la magazine dimineața între orele 6 și 8. În plus, nu există produse în magazine. Livrarea la domiciliu a produselor comandate pe internet și plătite cu cash durează și o lună. Magazinele care livrează la domiciliu încep să oprească acest serviciu. Rafturile farmaciilor sunt deja goale. De mai multe zile nu mai pot fi cumpărate lucrurile necesare. Deși farmaciile au promis că vor plăti suplimentar cu 500 de dolari persoanele care lucrează, nimeni nu mai vrea să muncească în farmacii.

Alegeri în noiembrie

Vicepreședintele Pence a spus că nimeni nu va muri de foame, că supermarketurile vor primi alimente. Uite în ce situație au ajuns Statele Unite. Președintele Donald Trump a ajuns să dea 1200 de dolari fiecărei persoane care nu moare din cauza coronavirusului. În noiembrie vor avea loc alegeri. El speră că acești dolari îl vor ajuta să câștige alegerile. Iar morții nu pot vota. Chiar dacă nu vor mai fi, cei rămași să ne voteze, își spune.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.