Turcia, E7, G7 și viitorul modernizării

Turcia, E7, G7 și viitorul modernizării Turcia. Sursa foto: Pixabay

Turcia, E7, G7 și viitorul modernizării. Cititorii noștri urmăresc competiția dintre Sudul Global și Nordul Global, dintre economiile G7 și economiile emergente E7.

Turcia, G7 și BRICS

Oricare ar fi evoluțiile la scară globală, filozofia fiecărei rupturi importante din istoria civilizației trebuie examinată cu atenție. De altfel, în această perioadă a secolului 21, echilibrul dintre dominația crescândă a economiilor emergente și cele în curs de dezvoltare, pe scurt Grupul E7, în sistemul economico-politic global, nu s-a realizat peste noapte.

Astăzi, fie că este vorba despre proiectul Uniunii Europene, BRICS+ sau Organizația de Cooperare de la Shanghai, fiecare platformă internațională încearcă să-și motiveze existența printr-o filosofie de bază.

Cu toate acestea, modelul pe care țările Alianței Atlantice, care a luat naștere prin alăturarea statelor occidentale, au început să îl construiască pe o abordare etatistă și colonialistă încă din anii 1840, a fost inspirat de o mișcare de modernizare bazată pe industrializare, urbanizare și progres tehnologic între anii 1880 și primul Război Mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soluții durabile, căutate la Ankara

Putem afirma că, începând cu anii 1990, economiile emergente și în curs de dezvoltare au promovat un nou proces de "modernizare uniformă”.

Africa, continentul secolului 21, va fi spațiul geografic în care vor fi date cele mai importante „teste de sinceritate” atât pentru Nordul Global, cât și pentru Sudul Global.

Pentru a găsi o soluție durabilă pentru dezvoltarea Africii prin abordări specifice, în concordanță cu modelul de civilizație africană, oricare model de cooperare incluzivă, indiferent dacă este E7 sau G7, va fi un test sincer și convingător și va avea mai mult succes în dezvoltarea Africii.

Turcia, lider pentru multe țări emergente

Din acest motiv, abordarea umanitară a Turciei, bazată pe principiul „win-win”, a fost acceptată pe scară largă. Numeroase țări se alătură abordării Turciei.

Pe scurt, „viitorul modernizării” este prea complicat pentru a fi monopolizat doar de un grup de țări în secolul 21. Acesta pare un proces care include diferite valori civilizaționale.

Pentru noi, este mult mai util să fim mai conștienți de ceea ce am realizat în ceea ce privește modul în care țara noastră percepută și acceptată în lume.

(Autor: Kerem Alkin, Sabah; Traducerea: Florin Matei, RADOR RADIO ROMÂNIA)