Evenimentul ZileiInternationalTurcia acuzată că îi înarmează pe rebelii sirieni

Turcia acuzată că îi înarmează pe rebelii sirieni

Turcia acuzată că îi înarmează pe rebelii sirieni
În războiul din Siria, lucrurile au luat o nouă turnură. Rebelii sirieni sunt înarmați consistent de către Turcia, cu arme de ultimă ore, de toate categoriile, de la arme anti tanc și până la rachete Grad.

În cursul lunii aprilie, armata siriană fidelă președintelui Bashar al Assad a lansat un atac în nord vestul țării controlat de rebelii sirieni. Armata siriană a bombardat orașul Idlib și împrejurimile, fapt ce a condus la o escaladare a situației tensionate din zonă.

În acest context, susține Reuters, Turcia a început pe cont propriu să îi aprovizioneze cu arme pe rebelii sirieni, pentru ca aceștia să facă față atacului Siriei. Scopul Turciei este unul simplu: este vremea să se pună capăt conflictului militar pentru a se stopa exodul de civili care fug din fața războiului. Mai mult, în zona respectivă Turcia are mai multe baze militare care ar trebui relocate dacă armata siriană ar recâștiga acel teritoriu. Astyfel, potrivit unor surse oficiale citate de Reuters, rebelii au primit zeci de vehicule blindate, chiar și tancuri, lansatoare de rachete Grad dar și rachete antitanc şi rachete ghidate prin cablu.


Accesează: