„Calm, la rece, pentru cine mai are răgazul să citească și să înțeleagă.

Kovesi are (și) potențial de candidat de succes la Președinție. A dovedit-o în ultimele 24 de ore. E peste Cioloș și ar putea să-i pună mari probleme lui Iohannis în primul tur dacă va concura la scrutinul prezidențial susținută de USR-PLUS.

Vă reamintesc că USR a anunțat încă de acum mult timp că va avea propriul candidat la președinție, iar Cioloș, o spun măsurătorile sociologice, nu eu, n-avea șanse într-o competiție pe "dreapta" cu Iohannis. Dar Kovesi are. Acum, Iohannis e obligat de nouă realitate să se bată că LCK să fie Procuror European că să n-o aibă contracandidat la Președinție. Și, probabil, o va face, deși nu prea avea chef

E foarte posibil/probabil că LCK să câștige postul de Procuror European, spre coșmarul pesediștilor și ușurarea lui Iohannis. Dar asta nu înseamnă decît o mare victorie pentru ea și carieră ei.

Pentru politică românească a următorilor ani va fi complicat, pentru că Iohannis a arătat, din păcate, că nu are suficientă forță să se bată cu pesediștii.

Așa că pe viitor e foarte posibil să (re)trăim, același coșmar: guvernare pesedistă, cu sau fără Dragnea, și un șef de stat acționând greoi spre deloc. Plus o Opoziție strivită în Parlament de o majoritate PSD- ALDE.

Să dea Dumnezeu să mă înșel, dar…”, a scris Robert Turcescu, pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: