„Unchiul meu a murit in 1987. Matusa mea s-a recasatorit mult mai tarziu cu un barbat care a devenit astfel unchiul meu vitreg si care avea o fata (dintr-o alta casatorie). Ea este sotia ministrului Alexandrescu. Presupun ca asta o transforma intr-o verisoara vitrega. Pe Vlad Alexandrescu l-am vazut de doua ori in zece ani, nu suntem nici macar amici. Lucrurile astea sper sa-i lamureasca pe cei insetati de sange. Verisoarele mele sunt doua: una care locuieste la Singapore si este designer de interfata, cealalta (care imi este tot verisoara primara) de care sunt atat de indepartat incat nici nu-i stiu profesia, locuieste la Bucuresti.

Mi se pare penibil si abject ca in discutia despre demiterea ministrului culturii sa intervina o legatura de mana a treia cu rost de a deturna sensul dezbaterii. Nu m-am gandit niciun moment ca inainte sa imi exprim o opinie sau sa particip la un protest eram obligat sa ma gandesc la o legatura atit de indepartata cu un om care mi-e strain. Eu nu am aparat un om, ci un principiu si, mai ales o viziune despre reforma in cultura care a fost amputata din fasa de interese financiare si politice. Am un drept inatacabil la opinie si mentin fiecare virgula din declaratiile mele considerand ca ministrul culturii a fost sacrificat de mafia transpartinica ale carei jocuri au fost facute de Presedintele Klaus Iohannis si de slabiciunea inexplicabila dar condamnabila a premierului Ciolos.

Pentru foarte multa lume va fi mult mai confortabil sa plaseze interventia mea sub umbrela unui conflict de interese (care conflict de interese???) in loc sa se gandeasca la adevarata substanta a problemei, la ceea ce este pus in discutie. Suntem unde suntem si pentru faptul ca i-am lasat pe altii sa gandeasca pentru noi.

Am facut aceste precizari din respect fata de publicul meu si pentru ca nu vreau sa planeze asupra mea vreo suspiciune de incorectitudine”, a scris Chirila.

Mircea Badea l-a acuzat pe Chirila, la Antena 3, de „nepotism”.

„Ati auzit de cetateanul Tudor Chirila? E unul care pare ca are asa… niste crampe. El e seful unui califat de vamaioti, un talibanism cretinoid care imparte lume in bine si rau. Acest Tolontan al cheia sol a scos flacari pe nas- pe nas, ca sa-i sune si lui cunoscut- ca dl ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, care si-a dat demisia pe Facebook- ma mir ca n-a scris un bilet in Vama- pentru ca… scandalul de la Opera, chiar si dl presedinte Iohannis a spus ca totusi felul in care a fost manageriata de ministrul Culturii toata tevatura de la ONB nu e ‘biness’. Si si-a dat demisia si a scris Chirila o acuzatie talibana, a fost ironic si cu presedintele Romaniei, despre care a zis ca doarme. Pe toate site-urile de stiri Chirila e dur, e de-o duritate totala orice referire la Chirila.

Niste surse, am mai vorbit si cu dl Ciuvica, ne-au spus ca nevasta domnului Vlad Alexandrescu e verisoara lui Chirila. Asa ne-au spus sursele. Acord 1% probabilitate ca nu-i asa.

Dl Chirila sa spuna public poporului roman: ‘E adevarat?’. Ca daca e adevarat, e o problema, conform standardelor califatului vamaiot, ar fi conflict de interese in atitudinea lui, un pic de nepotism ar fi asa, adica exact lucrurile alea impotriva carora lupta tinerii frumosi si liberi. Mi-e scarba!”, a spus Mircea Badea, joi seara, in emisiunea sa.