Evenimentul Zilei > Politica > Cine este noul Dragnea pregătit în laboratoarele PSD? Tudor Chirilă lansează alerta
Cine este noul Dragnea pregătit în laboratoarele PSD? Tudor Chirilă lansează alerta

Cine este noul Dragnea pregătit în laboratoarele PSD? Tudor Chirilă lansează alerta

Cântărețul Tudor Chirilă a precizat că în laboratoarele PSD se pregătește un nou Liviu Dragnea, în ciuda rezultatelor slabe de la alegerile europarlamentare.

Tudor Chirilă a declarat că rezultatul slab al PSD la alegerile europarlamentare nu îi va schimba în niciun fel, ba chiar vor încerca să aducă în fruntea partidului un nou Liviu Dragnea.

„Ceea ce a făcut Ministerul de Externe împiedicând românii din diaspora să voteze echivalează cu ce a făcut Ministerul de Interne și Jandarmeria acelorași români din diaspora pe 10 august. În ambele cazuri, a fost un soi de pumn în gură celor care își doresc SCHIMBAREA. Între timp, în laboratoarele PSD se construiește noul Liviu Dragnea. Cine crede că PSD este intimidat de acest rezultat, se înșeală.”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

După BPN de marți, Viorica Dăncilă a început procedura de eliminare a personajelor politice apropiate de Liviu Dragnea. Una dintre primele persoane vizate este Anca Alexandrescu, consilierul onorific pe probleme de comunicare. De asemenea, premierul a mai precizat că va analiza situaţia lui Darius Vâlcov. Liderii partidului au votat pentru ca Gabriela Firea să revină pe funcțiile pe care le-a deținut în trecut, dar și pentru schimbarea lui Codrin Ștefănescu cu Rodica Nassar. De asemenea, s-a decis ca Marcel Ciolacu să fie candidatul PSD pentru șefia Camerei Deputaților, acesta obținând funcția fără prea mari emoții.

Toate aceste schimbări vin după ce președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința este definitivă. Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 lei despăgubiri civile.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid (PSD) la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.