Evenimentul Zilei > Justitie > Coarnă: S-au găsit tuburi de muniţie goale cu care s-a tras pe 10 august
Coarnă: S-au găsit tuburi de muniţie goale cu care s-a tras pe 10 august

Coarnă: S-au găsit tuburi de muniţie goale cu care s-a tras pe 10 august

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului poliţiştilor, a declarat că, pe o terasă a blocului din dreapta clădirii guvernului, din Piața Victoriei, s-au găsit șapte tuburi de muniție goale cu care s-ar fi tras pe 10 august în manifestanții din Piața Victoriei

Aceasta ar demonstra că acțiunea a fost premeditată. Coarnă a susţinut, la B1TV, că procurorii ar investiga acest episod.

„Sunt mai multe lucruri şi vorbim de probe certe. Am înţeles că s-au găsit şapte tuburi pe o terasă a unui bloc din Piaţa Victoriei, şapte tuburi care au fost folosite în evenimente din 10 august, muniţie folosită pe terasa unui bloc din Piaţa Victoriei. Au fost ridicate şapte tuburi de către parchet, tuburi care se află la expertiză în acest moment”, a spus Dumitru Coarnă.

Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie, a reamintit, în context, că la Mineriada din 1991, Crăiniceanu și Frumușeanu au murit după ce s-a tras de pe o clădire din apropierea pieței. „Am vazut imaginile, am întrebat a doua zi un jandarm cu funcţie în Piaţa Victoriei.

A doua zi, Asociaţia 21 Decembrie a făcut o adresă la preşedintele statului, către toţi şefii de servicii şi de parchet să spună cine a tras de acolo”, a declarat Teodor Mărieş.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.