Şi anume, au tendinţa de a fi mai nerăbdătoare, mai puţin capabile să se relaxeze şi să se bucure de momentul prezent, după cum arată un studiu canadian.

„Dacă vrem să creştem copii care să nu fie nerăbdători, să fie în stare să se oprească pentru a se bucura de micile plăceri ale vieţii, să amâne răsplata – o capacitate care aduce mari beneficii mai târziu în viaţă, atunci ar trebui să locuim în cartiere în care există o concentrare mai mică de resturante fast food”, spun cercetătorii de la Universitatea din Toronto, citaţi de către descoperă.ro.

Plăcerile simple

Cercetătorii mai notează, în articolul pe această temă publicat în Social Psychological and Personality Science, „că acest lucru se întâmplă deoarece sistemul fast food îi poate determina pe oameni să se simtă mai nerăbdători, reducându-le capacitatea de a-şi încetini ritmul activităţii pentru a savura plăcerile simple ale vieţii”.

Unul dintre studiile lor a avut în vedere câteva sute de persoane din SUA, cercetătorii investigând în ce măsură erau acestea capabile să se bucure de diferite experienţe simple şi agreabile, de genul celor ce pot fi întâlnite în viaţa reală, cum ar fi descoperirea unei cascade frumoase în timpul unei drumeţii.
Folosind apoi date din cel mai recent recensământ economic din SUA, experţii  au corelat răspunsurile participanţilor cu caractersticile zonelor în care locuiau, din punct de vedere al numărului de restaurante fast food, comparat cu restaurantele obişnuite.

Rezultatele au arătat că locuitorii cartierelor unde existau concentraţii mari de restaurante fast food erau semnificativ mai puţin capabili să se bucure de experienţe plăcute care implicau „oprirea din mers”, întreruperea activităţii.