Beatles continuă să fie o mașină de făcut bani, după succesul formidabil înregistrat în anii '60.
A lansat ultimul album în 1970, dar succesul pe care l-a înregistrat în timpul activității are efecte financiare și în prezent. Una dintre cele mai mari formații din istorie, Beatles, continuă să genereze venituri colosale la 50 de ani de la desființare. Anul trecut, fosta trupă a câștigat 50 de milioane de lire sterline. Câte 1 milion pentru fiecare dintre cei 50 de ani în care nu a mai activat, după cum remarcă ziariștii britanici de la Daily Mail.
John Lennon, George Harrison, Paul McCarteny și Ringo Starr au cunoscut un succes uluitor și au influențat muzica la un nivel la care doar Elvis Presley, Michael Jackson sau ABBA au mai făcut-o. Primii doi membrii ai formației care a luat naștere în Liverpool au decedat. Lennon a fost împușcat în anul 1980, la vârsta de 40 de ani. Harrison a murit în 2001, la vârsta de 57 de ani.
Banii pe care „beatlesii” îi câștigă în continuare provin din drepturile de autor. 50.244.899 de lire sterline este suma exactă pe care o primesc urmașii celor decedați, Paul McCartney și Ringo Star. Drepturile sunt deținte de compania Apple Records Limited.
Dispută cu marea creație a lui Steve Jobs
Compania a fost înființată în 1968 și a avut ca scop gestionarea intereselor comerciale ale trupei. Compania ar fi plătit câte 6,1 milioane de lire sterline către cei doi membri aflați în viață, dar și către Yoko Ono și Olivia, văduvele lui John Lennon, respectiv George Harisson.
Cei patru artiști din Liverpool au devenit de-a lungul timpului artiștii care au vândut cele mai multe copii ale albumelor. Doar în Statele Unite ale Americii, muzica produsă de Beatles s-a vândut în aproximativ 1,6 miliarde de exemplare. La baza creațiilor care au devenit mari hituri au stat Paul McCartney (32 de piese) și John Lennon (26 de melodii).
Compania Apple Corps, care reprezintă interesele comerciale ale fostei formații Beatles a avut mult timp un litigiu cu Apple Inc. compania înființată de Steve Jobs.