Trump a făcut afirmații discutabile, nu a menționat care președinți ar fi avut în plan zidul de la frontiera cu Mexic. "Este siguranța națională" , a spus Trump. "Nu este un joc. Vorbim despre securitatea națională. Ar fi trebuit să fie făcut de toți președinții care mi-au precedat. Și toți o știu. Unii mi-au spus că ar fi trebuit să facem asta".

Fostul președintea negat că a vorbit cu Trump despre un zid de frontieră sau că și-a exprimat regretul că nu a construit unul.

Eric Shultz, purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama, nu a răspuns direct la o solicitare pentru a comenta, dar a luat notă de observațiile anterioare ale lui Obama, care par să dovedească respingerea ideii.

Comentariul lui Obama din mai 2016 a spus: "Sugerând că putem construi un zid de-a lungul granițelor noastre și să acuzăm imigranții pentru provocările noastre, contrazice dovezile că: creșterea, inovarea și dinamismul nostru au fost întotdeauna stimulate de capacitatea noastră de a atrage oameni din întreaga lume ", a spus Obama.

Angel Ureña, purtătorul de cuvânt al lui Bill Clinton, a declarat de asemenea că Clinton nu a vorbit niciodată cu Trump despre construirea unui zid la graniță. "De fapt, ei nu au vorbit de la inaugurare".

Purtătorul de cuvânt al lui George W. Bush, Freddy Bush, a declarat, de asemenea, reporterilor că fostul președinte nu a discutat niciodată despre un zid de frontieră cu Trump.

Jimmy Carter a emis o declarație luni, prin intermediul organizației sale non-profit, negând ce a spus Trump. "Nu am discutat cu președintele Trump despre zidul de frontieră și nu îl susțin în această problemă", a scris "Centrul Carter" pe Twitter.

Casa Albă nu a răspuns imediat unei solicitări cu privire la declarația lui Trump. Șeful de personal al lui Trump, Mick Mulvaney, a declarat că nu are nicio idee despre personalitățile la care Trump face referire.

Un purtator de cuvant al lui George HW Bush care a murit în noiembrie , la vârsta de 94, a refuzat să spună dacă el ar fi vorbit cu Trump, notează  Washington Post, afirmând  că era prea devreme pentru a fi „tras într -o astfel dezbateri " .