Trump, omul lui Dumnezeu, și vrăjitoarea Pelosi

Trump, omul lui Dumnezeu, și vrăjitoarea Pelosi

Donald Trump se află la cel mai înalt nivel al popularității de la începutul mandatului său, conform unui sondaj Gallup dat publicității pe 4 februarie.

A doua zi, Senatul pronunța achitarea Președintelui în procesul de impeachment intentat de Democrați. Se poate presupune că decizia a adăugat ceva procente la zestrea sa de popularitate.

Trump pornește ca din pușcă în anul electoral, în vreme ce Democrații s-au împotmolit jenant, nu doar în gropile pe care i le-au săpat Marelui Dușman de la Casa Albă, ci și în propriile alegeri.

Harababura Conferinței din Iowa amintește flagrant de haosul de acum patru ani, când se vădea că Hillary încurcase serverul de Secretar de Stat cu cel al gospodăriei Clinton.

Achitarea în procesul de impeachment și exonerarea în ancheta „Russiagate” sunt, cum scriam, două rachete propulsoare care pot fi decisive în tentativa lui Trump de a obține un nou mandat.

Nu pentru triumful politic asupra unei adunături de nătângi orbiți de ură – cum s-au arătat Democrații în acești trei ani – ci pentru că oamenii au putut urmări derularea „proceselor” cu ochii lor și pot judeca cu mințile lor, în ciuda propagandei de presă și de partid.

Și ce au văzut americanii? Au văzut că procedura de impeachment a fost declanșată toamna trecută de declarația unui denunțător anonim, care afirma că Trump a complotat cu omologul său Zelenski, pentru a aranja o ingerință a Ucrainei în alegerile prezidențiale din 2020.

Americanii vor fi sesizat că tema de atac seamănă izbitor cu cea de la alegerile din 2016, doar că atunci Trump era acuzat că s-a înțeles cu Rusia, acum cu Ucraina.

Despre acel denunțător nu s-a mai auzit: a dispărut ca măgarul Democrat în ceață. Nimeni nu a dat vreun detaliu despre identitatea lui.