Trump, acuzat că este MINCINOS PATOLOGIC. Minciunile și omisiunile NU sunt, desigur, o prerogativă exclusivă a lui Donald Trump. Democraţii mint la fel
- Antonia Hendrik
- 11 ianuarie 2019, 11:37
Printre falsități și propagandă, adevăruri și minciuni, pentru marile media liberale americane, președintele Donald Trump este un mincinos patologic. În recentul său discurs despre Zidul cu Mexicul, în care chiriașul de la Casa Albă a descris un scenariu de "urgență crescândă" la granița meridională, Washington Post a numărat opt afirmații incorecte, New York Times șase.
În mass-media nu a ajuns doar magnatul despre care se știe că are o relație conflictuală cu mass-media, ci și un tânăr star democrat, deputatul Alexandria Oca. Deputatul este unul dintre cei mai impresionați susținători în Congres pentru "Medicina pentru Toți", propus să garanteze o sănătate publică pentru toate vârstele pentru a crea un sistem de asigurări sanitare finanțat de guvern pentru toți americanii, inclusiv bătrânii.
Citând pe Twitter un articol din revista Nation, deputații au observat: "21 miliarde de dolari din fondul Pentagonului nu sunt înregistrate, documentate sau explicate. Asta înseamnă că Pentagonul ar putea finanța 66% din cheltuielile Medicare ". După cum relatează Politifact, chiar dacă este un vechi critic asupra risipei Penrtagonului, Steve Ellis, vicepreședinte al contribuabililor pentru Common Sense, a afirmat că unii analiști exagerează datele problemei.
Un dolar implicat în 10 tranzacții nu înseamnă 10 dolari, a spus Ellis. '' Sunt multe chestiuni de neclare la Pentagon și am spus-o fără rezerve, dar o simplă aritmetică demonstrează că Pentagonul nu a mai avut vreodată o cantitate similară de numerar cu o creștere medie de peste 1 miliard de dolari pe an. Todd Harrison, expert în bugetul Apărării de la Centrul de studii strategice internaționale, este de acord. "Doar pentru că o tranzacție nu poate fi urmărită și documentată complet, nu înseamnă că este frauduloasă sau ratată". Sunt totuși observați mari inexactități în bugetul Pentagonului, dar poate fi vorba despre o sumă bugetară care ar putea fi folosită pentru alte scopuri.
De ce mint liderii
Politica este un teren fertil pentru manipulare și omisiuni, în opinia editorialistului Roberto VivaldelliI. Jumătățile de adevăruri, falsitățile cutremurătoare, alarmisme și treceri cu vedere, fac parte din bagajul liderului politic, așa cum explică profesorul John J. Mearsheimer într-un eseu intitulat "Adevăr și minciună în politica internațională". Celebrul om de știință explică, în acest mic ghid, motivul pentru care minciunile în politica internă sunt în general considerate mai puțin dezgolite decât acelea din politica internațională.
''Spre deosebire de sistemul internațional - observă el - structura unui Stat este ierarhică, nu anarhică. Într-o organizație există o autoritate superioară - Statul însuși - caruia indivizii se poate adresa în căutarea protecției. În consecință, dacă avantajele păcatelor și minciunilor își găsesc o justificare atunci când statele relaționează între ele, în interiorul aceluiași Stat, aceste sisteme nu mai funcționează pentru propriii cetățeni ".
Cu toate implicațiile mass-media liberale, minciunile și omisiunile nu sunt, desigur, o prerogativă exclusivă a lui Donald Trump, cum a fost şi demonstrat. Fiindcă şi democrații cu, ipocrizie, au minciunilor și omisiunilor lor, ca peste tot, de altfel, în lume...