Evenimentul Zilei > EVZ Special > Trump, comparat cu Mussolini. De unde a placat supărarea şi ce a interzis preşedintele?
Trump, comparat cu Mussolini. De unde a placat supărarea şi ce a interzis preşedintele?

Trump, comparat cu Mussolini. De unde a placat supărarea şi ce a interzis preşedintele?

Trump a ordonat administraţiei sale să anuleze abonamentele la New York Times şi Washington Post la începutul săptămânii.
Barry McCaffrey a calificat gestul ca fiind „mortal de serios

Generalul cu patru stele, a scris: ”Declaraţia lui Trump de la Casa Albă când spune executivului federal să încheie cu abonamentele la NYT şi Washington Post este un moment fundamental în istoria naţională. Acesta n-are nicio umbră de umor. Acest lucru este mortal de serios. Acest om e Mussolini”.

Secretariatul de presă al Casei Albe, prin Bianca Stephanie Grisham a încercat să minimalizeze mişcarea ca pe o măsură de economie. Ia te uită!? Donald Trump nu e încă Mussolini, dar nu e departe. Grisham a descris problema într-un fel penibil, spunând că e vorba de banii contribuabililor, chestiune de sute de mii de dolari. Trump a fost destul de critic în privinţa lui Times şi Post, iar apoi a declarat la Fox News că „nu mai vrem cele două ziare” la Casa Albă, adăugând că abonamentele au fost sistate.

Ediţiile tipărite nu mai apar la Casa Albă începând cu ziua de marţi

Dar accesul online rămâne pentru că  cele două publicaţii oferă abonamente digitale gratuite angajaţilor, militarilor şi femeilor din guvernul federal ale căror adrese de poştă electronică se termină cu ”gov” sau ”mil”.

Abonamentele la ziare precum: Financial Times, The Hill, New York Post, Politico, The Wall Street Journal, Washington Times şi USA Today, îşi continuă nestingherite prezenţa la Casa Albă, titrează independent.

P.S. Mussolini, folosindu-și carisma sa, a preluat controlul total al mass-mediei trecând la intimidarea rivalilor politici.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.