
Negresa este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate prăjituri pe care le-am mâncat când eram copil. A fost servită ca desert, la mesele de familie sau la un picnic. Se fac în prezent atât în restaurante, cât și acasă. Desigur, negresele făcute în casă sunt cele mai sănătoase și gustoase, dacă știi ce ingrediente folosești și pui suflet în ceea ce prepari pentru prieteni și familie.
Negresa cu cocos, simplă și accesibilă
Pentru o negresa pufoasă și delicioasă cu cocos, încercați această retetă simplă și accesibilă, ușor de preparat și cu ingrediente disponibile.
- Timp pregatire - 15 minute;
- Timp coacere - 35 minute;
- Complexitate - redusa
Rețeta de negresă cu cocos
Ingrediente:
- 1 cana de zahar (200 g)
- 1 cana de apa (250 ml)
- 1/2 cana de ulei (125 ml)
- 3 linguri de cacao (25 g)
- 2 cani de faina (250 g)
- 1 plic de praf de copt (10 g)
- 2 lingurite de esenta de vanilie sau rom
- 100 g de fulgi de cocos
- 2 oua
- un praf de sare
- 50 g ciocolata neagra (pentru un gust mai intens, optional)
- 2-3 linguri de iaurt sau lapte batut (pentru extra pufosenie)

Negresa.Sursă Pixabay
Negresa cu fulgi de cocos. Modul de preparare
Cuptorul trebuie preîncălzit la 180°C. Între timp tapetează o tavă de 25x30 cm cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, amestecați ouale cu zaharul și un praf de sare până când devin spumoase și ușor albe. Amestecați uleiul, esenta de vanilie sau romul cu un tel și amestecați-le bine.
Amestecă iaurtul și apa.
Într-un alt bol, amestecați cacaoa, praful de copt și cerneala. Adăugați-le treptat în amestecul umed și amestecați-le ușor cu o spatula sau un mixer la viteza mica până când aluatul este omogen.
Adăugați ciocolata neagra maruntită și fulgii de cocos, amestecând bine.
Toarna aluatul în tava pregătită și folosește o spatula pentru a-l nivela.
Pune negresa într-un cuptor preincalzit timp de 30 până la 35 de minute sau până când testul scobitorii iese curat.
Taie negresa în patrate după ce s-a răcit complet în tava. Daca doresti, o poti servi simpla, cu fulgi de cocos sau cu glazura de ciocolata, ne spun cei de la scufita-rosie.ro.