"Vom tăia finanţarea pentru aceste trei țări care au beneficiat de ajutoare din partea SUA de ani de zile!", a mai spus preşedintele SUA.

Nu este pentru prima oară când Trump a amenințat că nu va mai acorda ajutoare țărilor străine despre care spune că nu fac suficient pentru a împiedica formarea caravanelor migrante.  În octombrie, el a spus că "nu va mai fi acordat niciun ajutor pentru Honduras" dacă nu oprește caravana migranților.

Trump a făcut din imigrația ilegală una dintre prioritățile președinției sale. Până în 2018, el s-a concentrat pe o caravană de migranți din Guatemala, care se îndrepta către Statele Unite, numind-o „invazie“, acuzând că aduce traficul de droguri și criminalitate.

Statele Unite ale Americii a dat 180 de milioane de dolari în Honduras, 257,000,000 în Guatemala și 118 milioane în El Salvador ajutor în 2017, potrivit datelor furnizate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Comentariile președintelui vin după a șaptea zi de la închiderea parțială a guvernului federal fără nici un scop. Activitatea s-a oprit sâmbătă după ce democrații au respins cererea de 5 miliarde dolari a lui Trump pentru zidul de la graniţa cu Mexic, notează thehill.

 

Te-ar putea interesa și: