„Fără îndoială aţi văzut informaţiile din presă cu privire la demiterea mea”. Vă asigur că nu este cazul şi, de fapt, administraţia a spus în urmă cu câteva săptămâni că sunt de aşteptat tranziţii la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă”, a afirmat Alles într-un mesaj adresat agenţilor Serviciului Secret.

„Preşedintele a ordonat o tranziţie organizată la nivelul conducerii acestei agenţii şi intenţionez să respect acest ordin”, a precizat Alles.

Luni, postul de televiziune CNN a informat că preşedintele Donald Trump a cerut demiterea directorului Serviciului Secret.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a informat că postul lui Alles va fi preluat în mai de James Murray, agent de carieră.

Conform informațiilor apărute în media, luni, Donald Trump a ordonat concedierea directorului Serviciului de protecție şi pază a demnitarilor Secret Service.          

Casa Albă a anunțat că James Murray îi va lua locul lui Randolph Alles la șefia Secret Service.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Murray va prelua funcția din luna mai.

Aceasta decizie vine după ce președintele SUA a decis eliberarea din funcție a secretarului pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, informează CNN. Trump i-a dat dispoziţii şefului de personal al Casei Albe, Mick Mulvaney, să-l concedieze pe directorul Serviciului de protecţie şi pază a demnitarilor Secret Service, Randolph Alles, potrivit mai multor surse din administrație, mai spune sursa citată.  Una dintre sursele din administrație a descris aceste concedieri ca fiind o „curățare aproape sistematica” a Departamentului pentru Securitate Internă.