Nu vă grăbiți să răspundeți nici la această întrebare! Informațiile pe care le aveți vin dintr-o singură sursă- de la adversarii lui Trump, ei sunt cei care hotărăsc ce e adevăr și ce e minciună, cine are voie să vorbească și ce anume. Nu numai în SUA, ci și în Europa noastră. Eu vă invit, înainte de a vă pronunța, să ascultați și argumentele  realizatorului de teleziune Tucker Carlson, într-un editorial prezentat și de site-ul Fox News. S-ar putea să vedeți cu alți ochi și criza din sănătate și restricțiile de circulație, ba chiar și revoltele antirasism care zguduie America.

Înainte de pandemie, economia Statelor Unite duduia și Trump părea să aibă prima șansă în alegerile prezidențiale de la sfărșitul acestui an. Pe urmă a început pandemia și totul s-a năruit. Ghinion? Nicidecum, spune Tucker Carlson, într-un editorial exploziv. Americanii au fost duși de nas în ceea ce privește coronavirusul și blocarea în masă.

„Liderii noștri au folosit o situație de urgență în sănătate pentru a inversa democrația. Milioane de americani sunt și acum supuși unor restricții fără precedent. (…) Drept urmare, zeci de milioane de oameni sunt acum șomeri. Mulți dintre ei nu au perspective de a mai lucra din nou. Mii de întreprinderi mici sunt închise și nu se vor mai redeschide niciodată. Mulți americani au devenit dependenți de droguri și alcool, văzând că viața lor se duce de râpă”.

Toate aceste drame, spune Carlson, nu sunt din cauza virusului chinezesc, ci a măsurilor draconice luate de autoritățile din SUA și cerute insistent de presa mainstream. „Unii dintre americani au fost nevoiți să-și amâne nunțile. Altora li s-a interzis să-i îngroape pe cei dragi. Unii vor muri de cancer, pentru că boala nu a putut fi depistată la timp. Alții au unplut străzile pentru a se revolta, pentru că furia reținută atâta vreme și frustrarea iau multe forme.

Este greu de calculat costul închiderii Statelor Unite,  a interdicțiilor impuse cetățenilor noștri, care aveau nevoie disperată de contactul unul cu celălalt. Dar a fost un preț uluitor. Cei responsabili pentru aceste măsuri spun că nu au niciun regret. Ne-am confruntat cu o calamitate globală, spun ei. (…) Nu au avut de ales. Au făcut ceea ce trebuiau să facă. Asta spun. Dar este oare adevarat?”

Tucker Carlson pare convins că totul a fost o uriașă minciună, iar argumentele nu-i lipsesc. „Statele care nu s-au închis niciodată – statele în care oamenilor li s-a permis să trăiască ca americani și să nu se izoleze  – până la urmă nu au ieșit mai rău din pandemie decât statele în care s-a impus carantina obligatorie.

Statele care au fost închise la început, dar au fost repede redeschise nu au văzut explozii de cazuri de coronavirus”. Mass-media a prezis  o catastrofă în locuri precum Lacul Ozarks și Ocean City, locuri în care clasa de mijloc a îndrăznit să-și facă vacanță. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.

În cele din urmă, coronavirusul Wuhan s-a dovedit a fi o boală periculoasă, dar o boală care poate fi gestionată, la fel ca multe altele. Mult mai periculoase eu fost blocajele în sine. De exemplu, în New York, Pennsylvania, New Jersey și Massachusetts, guvernanții panicați și incompetenți au forțat spitalele și clinicile să accepte pacienți infectați cu coronavirus, multe mii de oameni au murit și au murit inutil”.

Să nu credeți că a fost vorba de o greșeală de apreciere. Carlson are argumente că totul a fost premeditat.„Politicienii corupți ne-au speriat să renunțăm la controlul asupra lucrurilor de bază din viața noastră. În același timp, ei au dat mai multă putere adepților lor, precum Antifa, toți ceilalți au fost siliți să rămână acasă și au fost cenzurați online”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE