Accident grav cu trotineta electrică. Un bărbat a murit

Accident grav cu trotineta electrică. Un bărbat a murit Accident grav cu trotineta electrică. Un bărbat a murit. Sursa foto Arhiva EVZ. Sursă foto: Arhivă Evz

Un trotinetist a murit după ce a lovit intenționat un pieton. Oamenii legii au ajuns la fața locului, dar a fost prea târziu. Pietonul a fost testat pentru droguri și alcool.

Accident cu trotineta electrică în Paris. În seara zilei de marţi o altercaţie între pasagerul unei trotinete electrice şi un pieton, în arondismentul 14 al capitalei franceze, a scăpat de sub control. Utilizatorul trotinetei s-a enervat și l-a lovit în mod deliberat pe pieton. Cu toate astea, el a murit în urma coliziunii, a declarat o un polițist.

Bărbatul de pe trotinetă a murit

Ambulanța și poliția au ajuns la fața locului, dar a fost prea târziu. Bărbatul de pe trotinetă a murit după nici o oră. Conducătorul vehiculului cu două roţi s-a prăbuşit după ce s-a ciocnit cu pietonul, iar la locul accidentului au fost observate urme de sânge pe capul acestuia şi pe jos.

Pietonul a suferit o rană la gleznă şi a fost transportat la spital. El a fost testat pentru droguri și alcool, dar rezultatul a ieșit negativ.

Ne puteți urmări și pe Google News
trotinetă electrică

Accident grav cu trotineta electrică. Un bărbat a murit. Sursa foto Arhiva EVZ

Parisul a interzis trotinetele electrice

De la 1 septembrie, Parisul a devenit prima capitală europeană care a interzis complet aceste vehicule cu două roți în regim ride-sharing. Francezii s-au săturat să le vadă cum fac zig-zag printre pietoni, chiar și restricționate la 10 km/h în anumite zone, sau cum sunt parcate în mijlocul trotuarelor. Multe persoane au declarat că numărul accidentelor a crescut din cauza trotinetelor.

Cei trei operatori, Lime, Tier și Dott, și-au pierdut autorizația de a ocupa spațiul public în urma unui referendum fără precedent de la începutul lunii aprilie. Tabăra „nu" a câștigat cu aproape 90%, dar doar 7,46% dintre persoanele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la vot. Chiar și primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a făcut o campanie împotriva lor pentru a reduce „deranjul”, potrivit Hotnews.

Trotineta electrică, populară în România

Trotinetele electrice au căpătat din ce în ce mai multă popularitate și în România, însă o directivă UE (2021/2118/CE) ar urma să fie transpusă în lege, după unele modificări legislative pregătite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Cei care dețin trotinete electrice cu viteză mai mare de 25 km/oră ar urna să fie obligați să-și facă poliță RCA. Această directivă ar trebui implementată până pe 23 decembrie, iar schimbare ar putea să aibă loc astfel chiar din acest an.