Tribunalul Satu Mare anulează probe în dosarul de trafic de cocaină al fiului unui fost prefect

Tribunalul Satu Mare anulează probe în dosarul de trafic de cocaină al fiului unui fost prefect

Instanța de la Satu Mare anulează probele și mandatele de percheziție în cazul de trafic de cocaină în care e implicat fiul fostului prefect din Bihor, Ionel Ungur.

Lorin Ionel Ungur, fiul fostului prefect de Bihor Ionel Ungur, a fost acuzat de trafic şi deţinere de droguri de mare risc în formă continuată.

Echipa de polițiști antidrog a obținut informații despre presupusa implicare a bărbatului într-o rețea de distribuție a cocainei în județ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate că avea un post oficial la Oficiul de Cadastru, trecutul său părea să cuprindă afaceri neobișnuite. Cum ar fi o crescătorie de vipere și operarea unui club dedicat comunității de persoane homosexuale.

Tribunalul Satu Mare, decizie cu privire la Lorin Ionel Ungur

Hotărârea a fost pronunțată vineri, 20 octombrie 2023, de către Tribunalul Satu Mare. Ea poate fi contestată într-un termen de cinci zile de la comunicare.

Instanța a constatat nulitatea absolută a mandatelor de percheziție domiciliară. Ca urmare a anulării acestor mandate, au fost excluse unele mijloace de probă, printre care procesele verbale de percheziție domiciliară sau mandatul de percheziție.

Precum și rapoartele întocmite în urma ridicării unor bunuri în cadrul perchezițiilor domiciliare, acestea fiind considerate nule în mod absolut.

Instanța a constatat nulitatea absolută a ordonanțelor de instituire a măsurilor asiguratorii din 17 octombrie 2022. Precum și a celor de prelungire a acestor măsuri din 21 martie 2022.

În cazul lui Lionel Ionel Ungur, fiul fostului prefect de Bihor, instanța a constatat nulitatea absolută a ordonanței de autorizare a folosirii investigatorului sub acoperire și a colaboratorului autorizat, precum și a celor de prelungire a autorizării.

Decizie instanță Lorin Ionel Ungur

Decizie instanță Lorin Ionel Ungur

Instanța a anulat mai multe probe din dosar

Ca urmare, instanța a dispus excluderea următoarelor mijloace de probă:

procesul verbal de punere în executare a măsurilor de participare la anumite activități întocmit de investigatorul sub acoperire, raportul de constatare tehnico-științifică, procesul verbal de punere în executare a măsurilor de participare la anumite activități întocmit de investigatorul sub acoperire la data de 25 februarie 2022.

În cazul în care hotărârea rămâne definitivă, procurorul este obligat să remedieze neregularitățile actului de sesizare și să mențină dispoziția de trimitere în judecată sau să solicite restituirea cauzei.

Fiul fostului prefect a fost trimis în judecată anul trecut. Asta după ce un cumpărător a semnalat că a achiziționat un amestec care conținea cocaină, paracetamol, cafeină și levamisol.

Deoarece cumpărătorul nu cunoștea precis sursa de la care a achiziționat substanța, un investigator sub acoperire a fost implicat pentru a efectua o achiziție similară.

Lorin Ionel Ungur, arestat preventiv

Echipa de polițiști antidrog l-a monitorizat pe fiul fostului prefect timp de mai multe luni, interceptându-i convorbirile.

Lorin Ionel Ungur apare în contextul aprovizionării cu droguri alături de Ioan Codrieanu. Cel din urmă a fost anterior condamnat pentru infracțiuni precum omor, port ilegal de armă, tâlhărie, fals în acte publice și furturi comise în Ungaria și Germania.

E implicat alături de ei și de Sandu Marius Dume, care a primit anterior o condamnare cu suspendare pentru trafic de cocaină.

În cazul tuturor celor trei inculpați, autoritățile au efectuat opt percheziții domiciliare, confiscând sume de bani și substanțe de cocaină.

Deși cantitatea de cocaină găsită asupra lui Lionel Ungur a fost foarte mică, acesta a fost reținut preventiv. Chiar în condițiile în care și-a recunoscut fapta și nu avea niciun antecedent penal.

Ceilalți doi inculpați au fost plasați sub control judiciar. Cu toate acestea, judecătorul Galea, care a autorizat actele de supraveghere tehnică pe numele lui Ungur, a fost declarat incompatibil.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece era vecin cu Lionel Ungur și l-a reclamat la Poliție pentru organizarea unor petreceri gălăgioase.