Evenimentul Zilei > Actualitate > Trenul groazei pe ruta Constanţa-Bucureşti. Întârzieri de 192 de minute. Update
Trenul groazei pe ruta Constanţa-Bucureşti. Întârzieri de 192 de minute. Update

Trenul groazei pe ruta Constanţa-Bucureşti. Întârzieri de 192 de minute. Update

Sute de călători au semnalat că trenul InterRegio 1993, care a pornit duminică de la Constanța către București, s-a oprit de mai multe ori şi că aerul condiționat nu a mai funcționat din cauza unei defecțiuni la locomotivă, fapt pentru care au fost nevoiţi să iasă afară pe câmp, temperatura în vagoane depăşind 50 de grade Celsius.

Update: „Astăzi după-amiază au avut loc două deranjamente în circulaţia trenurilor de călători pe secţia Bucureşti-Constanţa. Astfel, trenul IR 1993 Mangalia-Bucureşti-Craiova a staţionat în zona Medgidia din cauza lipsei tensiunii în linia de contact, iar în staţia Perişoru mecanicul a declarat că locomotiva este defectă.

O nouă locomotivă a fost trimisă din staţia Feteşti, preluând trenul în condiţii de siguranţă. Trenul a acumulat o întârziere de 140 de minute. În staţia Bucureşti Băneasa s-a defectat locomotiva. Trenul IR 1993 a plecat cu 192 de minute de întârziere, după ce mecanicul de locomotivă a remediat defecţiunea survenită”, au transmis reprezentanţii CFR Călători.

În cazul trenului RE 8008 Medgidia-Bucureşti Nord a apărut o degajare de fum în staţia Jegălia. „Mecanicul locomotivei a procedat conform instrucţiunilor în vigoare, prin apelarea Serviciului 112 şi evacuarea în siguranţă a călătorilor care au fost preluaţi de trenul IR 1686 Constanţa-Braşov”, se menţionează în comunicat.

Nicio vorbă despre despăgubiri

Conform Regulamentului de transport, pasagerii care au bilete sau abonamente pentru trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi la cerere contravaloarea pentru parcursul neefectuat.

Călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de Internet a companiei pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor. De asemenea, ei pot folosi numărul 021/9521 (pentru traficul intern plecări/sosiri din Bucureşti Nord) sau se pot adresa personalului din staţii.

Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa care indică ora de sosire şi de plecare a trenurilor.

Ştirea iniţială: Trenul IR 1993 are deja o întârziere de 90 de minute. De parcă asta nu ar fi fost de ajuns, călătorii au fost afectaţi şi de faptul că locomotiva s-a defectat la Perişoru. În acest context este aşteptată o locomotivă de la Feteşti.

Călători disperaţi din cauza calităţii infrastructurii CFR

A fost al doilea incident petrecut în ultima săptămână cu un tren de călători. Joi, un alt tren InterRegio care circula de la Timişoara la Bucureşti a frânat automat în zona Radomireşti. Ulterior, garnitura şi-a reluat traseul după aproximativ o oră de staţionare.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: